Türk Çin Kültür Derneğinden Kemal Sunal’a Jest

tosunpaşa_sinematik

2015 yılı Şubat ayı itibariyle Mandarin Çincesi eğitimine başladığım sırada bu günlerde alacağım bir haberle hobiler ve tutkuların birbirleriyle bir noktada kesişebileceğini bir kere daha anlama fırsatına sahip olacağımı bilemezdim. Hayat her daim sürprizlerle dolu.

Temelleri 1999 yılında atılan ve Çince Kurslarının başlangıç tarihi olan 2002 yılını Çin Kültür Merkezi’nin kuruluş tarihi olarak kabul eden Türk Çin Kültür Derneği son derece yaratıcı bir fikirle Türkiye’de her yaştan insanın dikkatini çekebilecek bir çalışmaya imza attı.

Kemal Sunal filmlerinin Çince dublajlı ve basitleştirilmiş Çince altyazılı (Çin Halk Cumhuriyetinde Pekin şehri haricinde Mandarin Çincesi ile konuşarak anlaşabilmek mümkün olmadığı için her Çinli’nin birbirini anlayabilmesi için devlet televizyonu dahi altyazılı yayın yapmaktadır.) versiyonlarını kısa bölümler halinde hazırlamakta olan derneğin Çince öğrencileri, bu sevimli çalışma ile dünyanın en zor dili olarak kabul edilen Çince’nin aslında uzak galaksilere ait bir kültür olmadığını ispatlıyorlar.

tosunpaşa_sinematik_00 Türk Çin Kültür

Şu ana kadar çeşitli haber kanallarında da yayınlanmış olan bu çalışmaya öncelikle Youtube ve ardından derneğin sosyal medya iletişim kanalı üzerinden yaptığım araştırmayla kesinlikle Sinematik Yeşilçam’da da bugünün haberi yarının arkeolojik bir paylaşımı olarak yer alması gerekiyor.

İşin eğlenceli kısmı ise dernek ile Çince yaptığım yazışmaya ışık hızında gelen cevabın bu çalışmanın arka planında ki sebepleri öğrenebilmek için Türkçeye döndüğüm anda monoloğa dönüşmesi oldu. Ekte ki metini sadece konuya yakın kişilerin anlayabileceği ukalalığına girmeden özeti geçelim.

Türk Çin Kültür

‘Size Budapeşte’den yazıyorum. Çalışmanızla gurur duydum ve izninizle kişisel web sitemiz Sinematik Yeşilçam’da videonuzu haber olarak paylaşmak isterim. Sevgiler’
– ‘Merhaba, tabii ki. Çok teşekkürler’

Gökay :
您好,我是从匈牙利布达佩斯给您写的。感谢你们的巨大帮助!如果你们不介意的话,我们就想把你们的有中文字幕的Tosun Pasa放在我们的网页上(Sinematik Yesilcam )。致敬,
https://www.facebook.com/SinematikYesilcam/

12/7, 3:55pm

Türk Çin Kültür Derneği
您好,当然可以啊! 谢谢您

12/7, 3:59pm

Tosun Paşa , Şabanoğlu Şaban ve Hababam Sınıfı Badi Ekrem‘den Kung Fu öğretileriyle çeşitlenen çalışmaların yeni versiyonlarını dört gözle bekliyor olacağız.

Not :Türk Çin Kültür Derneğinden jet hızında aldığımız teşekkür mailiyle monolog kısmımızı unutarak eğlenceye devam ediyoruz 🙂

感谢您。
– ‘monolog olmaması için Türkçde olarakta cevap yazalım 🙂
çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz.
haberinizi derneğimizin sayfasında da paylaşıyoruz.’

Türk Çin Kültür Derneği Resmi Sayfası : http://www.cinkultur.com

Türk Çin Kültür Derneği Facebook : https://www.facebook.com/turkcinkulturdernegi/

Yazan: Gökay GELGEÇ – Yojimbooo

Tosun Paşa :

Şabanoğlu Şaban :

Hababam Sınıfı : Kung Fu

Hababam Sınıfı :İnek Yahnisi

Hababam Sınıfı :Balkan Harbi

One thought on “Türk Çin Kültür Derneğinden Kemal Sunal’a Jest

  1. 您好,我是从匈牙利布达佩斯给您写的。感谢你们的巨大帮助!如果你们不介意的话,我们就想把你们的有中文字幕的Tosun Pasa放在我们的网页上(Sinematik Yesilcam )。致敬,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir