Seattle’daki Turkish Star Wars Gösterimi

turkish star wars

Dünyayı Kurtaran Adam filminin Türkiye’den daha fazla yurtdışında tanındığını defalarca yazdık. Fantastik Türk Sineması ile ilgilenen, bu işe gönül veren herkes bir şekilde bulaşıyor Çetin İnanç ve Cüneyt Arkın‘ın bu kült filmine. Önümüzdeki günlerde daha yakında tanıtmak ve aslında tanımak istediğimiz Semih Tareen de 21 ocak akşamı Seattle’ın en eski sinemalarından biri olan ve tamamen gönüllülerle çalışan ve dünya sinemasından hem sanat hem de kült filmler gösteren Grand İllusion sinemasında DKA filmi gösteriminden önce filmin sunumunu yaptı. Semih, Amerikalılara Türk sinema tarihi hakkında ve özellikle de fantastik sinema ve Çetin İnanç hakkında bilgiler vermiş.

Grand İllusion Semih Tareen sunumu 2

Semih Tareen‘e gösterimin nasıl geçtiğini sorduk:

Çok iyi! 3 gösterim yaptık, 3’ü de sold-out! İnsanlar hem de yağmur altında kuyrukta bekledi  filme girebilmek için. Sunumda ise hep bol bol bilgi verdim hem de haliyle esprili oldu. Amerikalılar bilmedikleri için önce sanıyorlar ki Türk sineması sadece böyle filmlerden ibaret. Ama filmden sonra anlıyorlar ki aslında çok zengin bir sinemamız var. Zaten amacım oydu: hem Türk fantastik sinemamızı tanıtmak, hem de sinemamızın başarılarını paylaşmak…

Semih Tareen şu an Amerika’dan Seattle’da yaşıyor ama aslen İzmir’li.  Sinematik Yeşilçam olarak oldukça önemsediğimiz Film müzikleri konusunda ise gurur duyduğumuz bir isim çünkü kendisi 4 ödüllü bir film bestecisi, özellikle de Korku filmlerini besteliyor. Kalan müzikten  de bir albümü de yayınlanmış. Yukarda da belirttiğimiz gibi önümüzdeki günlerde daha yakından tanıyacağız…

Grand İllusion Semih Tareen sunumu 1
Semih Tareen sunumunda sitemizin Fantastik Türk Sineması banner’ını kullanarak bizleri de çok mutlu etti..

Okuyucularımızın çoğu Amerika’da  değil tabiki ancak biz hem haberi vermek hem de arşivimize eklemek için Film gösterimi hakkında aşağıdaki ingilizce çağrıyı da ekliyelim. Eline, diline sağlık Semih!

Turkish Star Wars
January 21 at 7pm

$5 general
Free for GI Members
(Admission not guaranteed. We saved some seats but it’s first come, first seated!)

Semih Tareen, film composer with credits including Turkish cult cinema, will introduce this screening.

The Grand Illusion remembers the time when the mythic struggle of a good rebellion fighting against an evil empire filled our young little minds with visions of epic space battles and action figures. While we eagerly awaited to see how it would all play out, young kids on the other side of the world were marveling at an alternate universe. One where the hero was a fat, hairy Turkish guy who works out with boulders to hone his skills, instead of a scrawny kid with a feathered blond quaff who uses a wrinkly, green midget to hone his. A galaxy far, far away where instead of loveable Abbott & Costello-esque robots, and a sinister, black-caped menace you get shag-rug monsters, toilet paper mummies and an honest to goodness goateed, red devil! It’s all so strange and different, yet so familiar. Oh yeah… that’s because this film straight-up steals scenes and music from those big Hollywood blockbusters that you grew up with. Truly amazing! In Turkish w/English Subtitles.

Cetin Inanc / 1982, Turkey
91min / Video

DKA dunyayi kurtaran adam 006

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir