Sadri Alışık – YANKESİCİNİN AŞKI ( 1965)

yankesicinin-aski1

Osman (Sadri Alışık) ve Hacer (Filiz) birbirine aşık iki yankesicidir… Yaşamları zengin işadamı Talat Açıkel’in ölümü ile değişir. Talat Bey mirasının çoğunu torunu Nalan’a (Çolpan İlhan), bir bölümünü ise evlatlığı ve çalışanlarına bırakır. Yalnız mirası alabilmeleri için bir şart koymuştur. Ağabeyi Esat’ın oğlu Osman’ı bulup Nalan’la evlenmesini sağlamak… Hepsi hiç tanımadıkları Osman’ı aramaya başlarlar. Evlatlığı ile mirasçısı Şekip onu sabıka kaydında bulur. Şekip Osman’a Nalan’la üç aylığına evlenip boşanırsa yüklü bir para vereceğini söyler. Hacer’le evlenmek isteyen Osman kabul etmez.

Şekip de onun yerine geçecek birini bulmak için Osman’ın nüfus kağıdını ister. Babası teklif edilen parayı görünce, sanki Hacer’le nikah işlemini başlatmak istermiş gibi cüzdanı alıp Şekip’e verir. Nalan’ın birşeyden haberi yoktur. Ama Hacer nikah işlemlerini kurcalayınca Osman’ı evlenmiş (!) olarak bulur. Osman, tüm gerçeği Hacer’e anlatır. Nalan ise Osman’a inanmaz ama avukatıyla konuşunca Şekip’in planını anlar.: Avukatın ısrarı ile Osman Hacer’i ikna edip evliliği sürdürür. Köşke yerleşir. Hacer kıskanır, köşkte çalışmaya başlar.

yankesicinin-aski5yankesicinin-aski4

Nalan ise Osman’a aşık olur ve evliliği bitirmek istemez. Hacer daha fazla dayanamaz, köşkü terkeder. Bir gazinoda çalışmaya başlar. Bu arada miras pay edilir. Osman gazinoya gidip Hacer’den af diler. Nalan’a da onu sevdiğini söyleyip ayrılmak istediğini belirtir. Nalan onların mutluluğu için sevgisinden vazgeçer. Onlara mirastan pay ve köşkün bahçesindeki evi verir.

İki aşık sonsuza dek birleşirler…

yankesicinin-aski2

Yönetmen: Türker İnanoğlu
Görüntü Yönetmeni: Çetin Gürtop
Senaryo: Vecdi Uygun,
Müzik: Metin Bükey
Yapım: Erler Film / Türker İnanoğlu

Oyuncular: Sadri Alışık (Gülüm Osman), Filiz Akın (Hacer), Çolpan İlhan (Nalan Açıkel), Vahi Öz (Rıza), Mualla Sürer (Şerife), Necdet Tosun, Necip Tekçe (Hasan), Nurhan Damcıoğlu (Canan), Feridun Çölgeçen (Şekip Alp), Muammer Gözalan, Mehmet Büyükgüngör, Enver Dönmez, Bedri Çavuşoğlu, Remziye Fırtına, Mermin Özses

Yönetmen Yardımcısı: Çetin Dağdelen, Mehmet Bozkuş, Nezih Tunar, Kamera Asistanı: Hüseyin Karındoyuran, Işık Şefi: Ender Işık Bürosu, Dublaj Yönetmeni: Sacide Keskin, Seleri Alan: Marko Buduris, Film Hazırlık Std: . Metin Miroğlu, Montaj: Mehmet Bozkuş, Negatif Montaj: Oral Özütürk, Mahmut Eskici, Laboratuvar: Cemil Orhon, Prodüksiyon Amiri: Memduh Karakaş,

yankesicinin-aski3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir