Şener Şen’in Amerikalı Filmi ve İkiz Kuleler

amerikalı İkiz kuleler

11 Eylül 2001 tarihinde saldıraya uğrayan New York‘taki İkiz Kuleler hakkında pek çok komplo teorisi ve hikaye üretildi. 2001 yılı öncesi  bazı müzik albümleri ve film afişinde patlatılan veya patlatılmak istenilen ikiz kulelerin görselleri kullanılmıştı. Akılda kalan sahnelerden birisi sanırız 1999 tarihli Fight Club filminin final sahenesinde tasvir edilmiş  sahnedir.

Daha sonrasını ise biliyorsunuz 2 uçakla saldırılan İkiz Kuleler Amerikan toplumunda öyle bir etki bıraktı ki pek çok dvd’nin yeniden elde geçirildiğinde yokmuş gibi davranıldı. Tabi bu arada geçtiğimiz 15 yıl boyunca bu saldırı öncesine ait epey görselde internet ortamında dolaştı. Pek çok bilgi bu görseller üzerine dillendirildi. Bazıları ise tamamen şans eseri konu etmişti mesela aşağıdaki şu ikisi benim en fazla ilgimi çekenler oldu:

coup ikiz kulelerlive_scenes_from_new_york-frontal

Peki diyeceksiniz ki Yeşilçam üzerine araştırma yapan ve Yeşilçam Arkeolojisi ile New York‘un eski simgesi İkiz kuleler arasında nasıl bir alaka var. Aslında bu konuda Tarihçi, Araştırmacı Mehmet Dilbaz‘a teşekkür etmek istiyoruz. Yeşilçam Arkeolojisi köşemize cuk diye oturan bir durum keşfetmiş. Bize de yakaladığı bu kareyi paylaşmak kaldı.

Şerif Gören‘in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerini Şener Şen ve Lale Mansur‘un paylaştığı Amerikalı filmi Özel Bir Kadın, Temel İçgüdü, Evde Tek Başına ve Thelma ve Louise gibi filmlerin parodisini yapan bir film idi. 1993 yılı yapımı filmde Amerika’da zengin olmuş bir Türk işadamı olan Şeref ‘The Türk’ (Şener Şen), 20 yıl sonra ilk kez ülkesine dönmesi ve sevdiği kadını araması ve sonrasında ise bulması anlatılıyordu.

Filmin finalinde de Arabesk filmindeki gibi finalden sonraki olaylar anlatılıyordu. İşte Mehmet Dilbaz 1993 yapımı filmde o son sahnede geçen ve gelecek üzerine bilgi veren yazıdaki şu detayı yakalamış…. Yorumu sizlere bırakıyoruz:

amerikalı final sahnesi ss İkiz Kuleler

İkiz Kuleler

Sinematik Yeşilçam Notu: Bu keşif muhtemelen yakın zamanda bir internet sitesi veya ulusal basınımıza ait bir websitesinde kullanılacaktır. Siz okuyucularımzı bu keşif başka yerlerde de yapılmamışsa Mehmet Dilbaz’ın yaptığını ve ilk kez burada yayınlandığını bilin yeter. Nasıl olsa kaynak gösterilmesi umudumuzu yitirdik… Kalın sağlıcakla

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir