Fantastik Türk Sineması – GALERİ 013 ( Uçan Adam ve diğerleri…)

Fantastik Türk Sineması banner 3

Fantastik Türk Sineması üzerine en geniş görsel arşive sahip olduğumuzla övünüyoruz. Gerçi yüürtenin yanına kar kaldığı bu dönmede bunun pek bir önemi yok ancak Fantastik Türk Sineması üzerine görsel katkıda bulunmaya ve/veya galeirleri derleyerek size sunmaya devam edeceğiz. Bu hafta ortaya karışık bir galerimiz var. Arşivini Sinematik Yeşilçam ile paylaşan Bülent Kıdır‘ın seçtiği ve kendi arşivinde bulunan görselleri paylaşıyoruz.

Bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Bireysel bir arşivden olduğu için ve de özellikle fotoğrafları kopyalayarak bunlardan kazanç elde edenlerden dolayı görsellere Bülent Kıdır arşivi ibaresini ekledik. Bir kısm görsele ise Bülent Bey kendi ismini yazmış… Bize göre hatta Bülent Kıdır’a göre de estetik durmuyor ancak dediğimiz gibi yapanın yanına kara kalan bir dönem. Bu şekilde isim yazılmasına çok sıcak bakmasakta özellikle Uçan adam ve Kilink gibi görseller paha biçilmez olduğu için bu galeriye ekledik.

Ayrıca her zaman site olarak doğru ve düzgün arşivciliği destekliyoruz. Eğer bir araştırma için kullanacaksanız bizimle temasa geçiniz. Size yazısız olarak görselleri yollarız.

uçan adam kilinke karşı

KİLİNK UÇAN ADAM A KARŞI

Bu nadide fotoğraf Bülent Kıdır’ın arşivinden. İrfan Atasoy Uçan Adam olarak arabanın üzerinde, aşağıdaki arabayı ise Kilink rolünde Yıldırım Gencer kullanıyor (eğer dublörü değilse). Hangi dergiden olduğunu hatırlayamadı ancak büyük ihtimalle 1967 tarihli bir Pazar dergisinden alınma bu kare bugüne kadar bu film üzerine gördüğümüz en ilginç karelerden bir tanesi. Bu görsel de kesip biçilip  sosyal medyada paylaşılacaktır… İlk önce biz de yayınlandığını ve Bülent Kıdır arşivinden çıktığını tarihe not düşelim dedik…
şaşkın hafiye kilinke karşı 2

ŞAŞKIN HAFİYE KİLİNK’E KARŞI – ŞAŞKIN HAFİYEMİZ SADRİ ALIŞIK

cüneyt arkın kara murat foto 1

CÜNEYT ARKIN – KARA MURAT DEVLER SAVAŞIYOR FİLMİNDEN

AYŞECİK YEDİ CÜCELER

AYŞECİK FİLMİNDEN 7 CÜCELER

ATINI SEVEN KOVBOY

ATINI SEVEN KOVBOY FLMİNDEN DALTONLAR!

KIZILMASKE 3

KIZILMASKE

KIZILMASKENİN İNTİKAMI

KIZILMASKE’NİN İNTİKAMI

SAMİ AYANOĞLU FATİH SULTAN MEHMET

SAMİ AYANOĞLU – FATİH SULTAN MEHMET

alpago cüneyt arkın 3

Cüneyt Arkın ve Behçet Nacar – ALPAGO Filminden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir