Oya Aydoğan – Haluk Ulusoy Evliliği

Oya Aydoğan Haluk Ulusoy

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Oya Aydoğan ve bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığını yapan Haluk Ulusoy’un evlenip 4 gün içinde boşandığını biliyor muydunuz?

Evet belki Sinematik Yeşilçam için çok magazinsel kalabilecek bir haber bu ancak haberin verilme şekli ve pek çok kaynakta yer alma şekli nedeniyle bir başlık açalım dedik. Bu haberi ilk olarak 2 Mart tarihli Ulke.com.tr’de gördük. Aslında daha önce Aydoğan’ın evlilikleri hakkında bir kaç söyleşi okumuştuk. Evliliğin 4 gün sürmesi ise oldukça iddialı bir yaklaşımdı. Arşivi biraz karıştırdığımızda Oya Aydoğan‘ın evliliklerinin kısa sürdüğünü sık sık dile getirmiş ancak genellikle 8 ay veya 1 yıl demiş.

Oysa Haluk Ulusoy ise 3-4 ay sonra boşandıklarını ifade etmiş:

oya-aydogan5Gençlik dönemimde babam Saffet Ulusoy‘dan çok dayak yedim. Oya Aydoğan‘la babamdan gizli evlendim.  Gençlik cesareti, Karadeniz cesareti işte! Babam evliliği sonradan öğrendi. Haberi olunca çok zor günler yaşadık. Kısaca büyük kıyamet koptu. Ama yaşanması gerekiyormuş. Sonra da boşandık zaten. Üç-dört ay sonra boşandık. Gençlik hatası.” (kaynak)

Velhasıl haberin kaynağına indiğimizde paylaşılan haberin Turknostalji.com sitesinde (buraya tıklayınız) yer almış olduğunu gördük. Haberin sonunda ise “…Dördüncü gün sonunda annesinin yanına döner ve boşanmak için mahkemeye başvurur. Üç ay sonunda da bu ilginç evlilik, magazin tarihinin derinliklerine gömülür.” yazıyor.

Yani evlilik gerçekten de Haluk Ulusoy‘un söylediği gibi kağıt üzerinde 3 ay sürmüş ancak gazetecinin yorumuna göre ikili sadece 4 gün birarada yaşamış. Arada ne gibi fırtınalar koptuğunu bilemiyoruz. Ancak elden geçirdiğimiz 7 söyleşi ve makalede de evliliğin 1 yıl sürdüğü yazıyor mesela Kimdrx sitesi “1.evliliği : 1978 yılında Haluk Ulusoy ile evlendi. 1979 yılında boşandı.” diye yazmış.

Kısacası yakın tarihimizde vuku bulmuş, kayıt altındaki bir haber bile alınıp farklı bir hale geliyor hatta sanatçı kendi söyleşileirnde bile aynı bilgiyi kullanabilir. Haberin kaynağı turknostaljideki haberin ise hangi kaynaktan alındığı belirtilmemiş. Anonim bir haber olabilir. Bu arada haberde Aydoğan’ın gelinlik giymediği yazıyor ancak kullanılan fotoğraf (en üstte) gelinlik giymiş bir Oya Aydoğan var. Sanırız görsel de bir filmden ya da diğer evliliğinden alınmış.

oya aydogan haluk ulusoy 2016

Yeşilçamlı Oya Aydoğan Saman Alevi Evliliği ise şöyle gelişmiş:

Başrollerinde Müslüm Gürses ve Oya Aydoğan‘ın rol aldığı İsyankar (1979) filminin bir sahnesi Ulusoy’un otobüs firmasının tesislerinde çekilir. 1979 yılında yapılan bu çekim sırasında Ulusoy Holding’in veliahtlarından Haluk Ulusoy da o gün mekanda bulunmaktadır. Çekimler sırasında gördüğü Oya Aydoğan’a cidde kafayı takmış. Verilen habere göre filmin bir başka oyuncusu Suzan Avcı aracılığıyla da Aydoğan ile tanışmış.

Kısa süren ilişkileri tutkulu bir aşka dönüşmüş ve Haluk Ulusoy, Oya Aydoğan’a evlenmek için ısrar etmeye başlamış. Ancak ikisinin önünde çok önemli bir sorunları varmış: aileleri. Oya Aydoğan’ın annesi bu evliliğe şiddetle karşı çıkmaktaymış. Haluk Ulusoy da babası Saffet Ulusoy’un bu evliliğe kesinlikle onay vermeyeceğini düşünmüş ve bu sebepten dolayı planlarını babasından saklamış. 1979’un Mart ayında Sarıyer Nikah Dairesi’nde evlenmişler…

Tabi gerçek ortaya çıkınca olanlar olmuş. Onları da zaten yukarı da yazdık.

oya-aydogan-2

oya-aydogan3

Not: En yukarıdaki görsel turknostalji.com sitesindne alınmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir