Yanlış Anlaşılmış Filmler

Bu işe başlarken günün birinde öykündüğün isimlerle yanyana anılacağın hatta onları da aşıp kült bir figür haline geleceğini hayal ediyor muydun?

Hayır hiçbir şey hayal etmedim… Bizim kuşak hesap yapmazdı… Yatırım değildir… Tamamen saf bi’ aşk…

Merak ettiğim bi’ konu da 70′lerdeki seks filmleri gerçekten yanlış anlaşıldılar mı? Ya da daha açık sormam gerekirse o dönemin yapımcı ve yönetmenlerinin yanlış anlaşılma gibi bir korkuları var mıydı?

Korkuları var mıydı… Vardı elbet… Hepsi aklanmaya çalıştı… Bunlar 3. sınıf adamlardı…

Romanın “Köpek Öldüren”, seks filmleri hakkında yazılmış en iyi inceleme kitabı “Yanlış Anlaşılmış Filmler”, “Renkli Türkçe”nin senaryosu, tiyatro oyunları, öyküler… Yazıyla ilişkin nasıl başladı? Verdiğin bir söyleşide gençliğinde eğlenmek için erotik öyküler yazdığını okumuştum ve sanırım çizgi romanların da yazın hayatında etkisi büyük.

Köpek Öldüren romanı sinemayla ilgili değil. Hisar ve yeni Bohem Hayat romandır… Bulursanız okuyun… Entel hayatın başlangıç tarihinin parodisi… Ve kaybedenler romanı…

Ve Zampara Seyfettin… Tek soru; çok merak ediyorum filmi çekerken Türk Sinema Tarihi’nin en nev-i şahsına münhasır karekterlerinden birini yarattığının farkında mıydın?

Zampara Seyfettin… Yazın çok sıkılıp yazdığım bi’ senaryo… 20 sayfa… Ünal Küpeli’nin katkısı da vardır… Ve dili tamamen ona aittir… Biz o filmi çok gülerek çektik… O sırada sevgilim kanser olmuştu… Ve kaçış filmdir… Bilmezdim… En çok Star TV şaşırdı. Milli maçın karşısına koydu… Moral olarak çöktüm. Fakat film kimsenin beklemediği süper reyting aldı. Sürprizdi… Ummuyorduk… Bir jenerasyon büyüttü. Onlar seviyor… Sahipleniyo. Hatta Recep İvedik filminin burdan esinlendiği söyleniyo… Hoşuma gider… Ünal Bey biraz cesur olsaydı… 2. olacaktı… Ama olmadı… Star TV istedi… Tam da o sırada Renkli Türkçe’ye başlamıştım… Yol ayrımı… Belki böyle efsane olmak daha iyi. Napalım. 2 tane grup kurmuşlar fan grup. Hoş. Yeni projeler kuruyorum. Tekrar kovulmak için.

Benden bu kadar abi… Son sözlerin?

Yayınlanmayan romanlarım var… Gün gelir yayınlarım… Niçin??? sorusunu aşmam lazım. Yazmayı seviyorum. Durup durup bi’şiy patlatırım… Bu benim özelliğim… Barışamadım… Beğenmiyorum… Bunu çok kolay belli ederim… Sinir bi’ adamım…

alıntıdır – söyleşi hakkında bilgisi olan bizlere ulaşsın lütfen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir