Film Karelerinde Yeşilçam 107

Bu hafta Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde Aykut Emrel Akalın‘ın filmlerden yakaladığı 6 kare var. Aykut Emrel Akalın, sadece filmlerden oyuncuların görüntülerini yakalamıyor, ayrıca film kareleri üzerinden unutulmuş isimleri de bizlere hatırlatıyor, yakaladığı ayrıntılarda filmlerin nasıl çekildiği hakkındaki ipuçlarını kovalıyor. Filmleri izlerken bir nevi arkeolojik kazı yapıyor ve adeta fotoğraf çeker gibi belgeliyor. Karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

film-karelerinde-yesilcam-sinematikyesilcam-com-746 Zeki Alpan

Zeki Alpan – Türk sinemasının uzun soluklu oyunculuk yapan isimlerinden, İsmail Dümbüllü filmlerinden 80’li yıllarda çekilen döneme kadar oyunculuğunu sürdürmüş bir isim ayrıca yeşilçam filmlerinde makyörlükte yapmıştır.

film-karelerinde-yesilcam-sinematikyesilcam-com-751

İlhan Arakon – Türk sinema tarihinin en eskilerinden ve en iyilerinden…mekanı cennet olsun.

film-karelerinde-yesilcam-sinematikyesilcam-com-752

Rüştü Asyalı – Keloğlan filminden. Görüntüye yansımış kamera camındaki iplik parçası. Cahit Engin‘in kamerası.

film-karelerinde-yesilcam-sinematikyesilcam-com-745

Feri Cansel – Keşke karşısına daha düzgün projeler çıksaydı… ve de keşke, keşke genç yaşta öldürülmeseydi. Belkide dört yapraklı yoncanın beşinci yaprağı olurdu …. keşke…

Film Karelerinde Yeşilçam 749

Yarınlar Bizim filminden – Akün Film – İrfan Ünal

film-karelerinde-yesilcam-sinematikyesilcam-com-753-yaman-okay

1990 yılı yapımı Benim Sinemalarım filminden Yaman Okay – Efsane Aktör

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Film Karelerinde Yeşilçam 107

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir