Onar DVD: Kilink Uçan Adama Karşı / Kilink Soy ve Öldür

Double Bill Kilink filmleri

Onar films Kilink Istanbul’da dvd’sinden sonra seriye devam ederek “Kilink Uçan adama karşı” ve “Kilink Soy ve Öldür” filmlerini 2 film bir arada olarak piyasaya sürmüştü.

Oldukça kötü bir kopyadan temizlenmeden hazırlanmış Kilink vcd’sinden sonra Onar Films sahibi Vasilis’in piyasaya sürdüğü bu dvdler, Kilink efsanesinin 2000 yıllara aktarılmasında ve daha büyümesine sebep olmuştu. Onar films Dvdlerini farklı kılan extralarıdır. Bu extralar neden bizim dvdlerimizde bulunmaz diye de yıllarca sorduk. Ama cevabı da yokmuş, ilgi de yokmuş…

Yılmaz Atadeniz ve İrfan Atasoy ile yapılmış röportajlar bu dvd’yi hem bir koleksiyon objesine dönüştürüyor hem de içeriğini farklı kılıyor. Extra olarak sanatçıların biyografileri ve görsel galeri de mevcut. Ancak Onar Films‘in ilk işlerinden birisi olduğu için ana menüsü ve belgesellere ulaşmak çok kolay değil. Mesela Yılmaz Atadeniz‘in Erman Şener ile yazılı bir  röportajı dışında el kamerası ile çekilmiş bir de görüntülü bir röportaj var. İşin güzel ve ilginç noktası ise Yılmaz Atadeniz‘in İrfan Atasoy ile röportaj yapmış olması…

Ana hatalardan diğeri ise  3. film olan Soy ve Öldür‘ün üstte olması. Ama yapıldığı şartlar düşünüldüğünde bunalr tebessümle baktığımız birer hata olarak günümüze geldiler.

Dvd’nin Arka kapağında yazanlar şunlar:
Interview with director Yilmaz Atadeniz, Interview with star Irfan Atasoy
Biography/Filmography for Yilmaz Atadeniz
Photo Gallery, Theatrical Trailers, Altyazılar: English and Greek, Aspect Ratio:1.33:1
Non-Anamorphic TV System: PAL
Turkish Dolby Digital 2.0 Dual Mono

Notlar: 1200 kopya ile sınırlı – Limited to 1200 copies.

Filmleri kısaca hatırlatmamız gerekirse:

Kilink Uçan Adama Karşı 1967 (Kilink Vs Superman)

Kilink bir tabutun içinde mumyalanmış bir şekilde bulunmaktadır. Aralarında sevgilisi Suzi’ninde yer aldığı çetesi onu şırıngayla tekrar hayata döndürür.

Istanbul’a ayak basan Kilink’in amacı Prof. Hulusi’nin bulduğu gizli formülü ele geçirmektir, bunu başarıda ancak yanındaki bilim adamı Prof. Maxwell getirdiği formülün eksik olduğunu belirtince, Kilink bir süre daha Istanbul’da kalmaya karar verir. Uçan Adam‘la Kilink’in hesaplaşması ise önceki filmle iç içe çekilen Kilink Ucan Adama Karşı‘da gerçekleşiyor. Ne yazık ki film hasar gördüğü için filmin muhteşem finalinden geriye sadece resimlerle yapılan bir sunum kalmış. ( Yılmaz Atadeniz, Onar Films’ten yayınlanan DVD’deki röportajda özellikle bu bölümü gözleri yaşararak anlatmaktadır. Ne denilebilir ki filmler yönetmenlerin öz evlatları gibidir. )

Filmin kopyası  kendisinden önceki Kilink Istanbul‘da gibi bozuktur. Vasilis kendince bir temizlik yapmış olsa da elindeki kopyadan dolayı pek başarılı olamamış. Bu arada filmin Yılmaz Atadeniz’deki kopyaları da Vasilis’in elindekinden daha kötü olduğu söylentisi vardı bir ara.

Şahsi düşüncemiz; Kilink Istanbul’da ve Uçan Adama Karşı filmlerinin double bill olarak çıkarılması daha iyi olurdu. Çünkü Atadeniz bu iki filmi iç içe çekmişti. Zaten Soy ve Öldür biraz daha farklıdır bu 2 filmden. Ancak bu kopyalara ulaşmak için Vasilis’in çok uğraştığı söyleniyor. Ayrıca yeniden basılmak istenildiğinde filmleri değerlenen Atadeniz fiyatı yükselmiş elinde hala stok olan Vasilis’te bu riske girmemiş… Ayrıca genellikle kaynaklarda Killing vs. the Flying Man olarak geçen ingilizce isim yerine başlıkta Superman ismiyle olan tercih edilmiş.

Filmin Fragmanı:

Kilink Soy ve Öldür (Kilink Strip and Kill)

Filmin başında Kilink’in ABD’de faaliyet gösteren kukuleta çetesine sızdığını görüyoruz. Sızmanın amacı çetenin toplantısında sözü edilen Türkiye’nin radar ve füze sistemlerinin mikrofilmini ele geçirmektir. Bu amaçla İstanbul’a gider. Patagonya Büyükelçisinin elinde bulunan filmlerin peşinde, Mafya Babaları olan Yusuf ve Kerim’de bulunmaktadır.

Film boyunca Kilink’in paylaşmayı ve kötüleri sevmediğini, Türk Polisinden uçan sineğin bile kurtulamayacağını seyrediyoruz. İlk iki filme göre fantastik ögelerin fazla kullanılmadığı, sadece gişe hasılatının düşünüldüğü bir Kilink filmi olduğundan  ilk üç film arasında en zayıf olanıdır diyebiliriz.

Bu filmi diğerlerinden ayıran iki farktan ilki Kilink’in kötü adamlıktan kötü-iyi adamlığa terfi etmesidir. Serinin bu bölümünde katillerin katili imajıyla seyirci karşısına çıkmıştır.

Vasilis bu filmin 35 mm kopyasına hiç ulaşamamış. Ona rağmen 3 film içerisinde en iyi görüntüye bu film sahiptir. Ayrıca Soy ve Öldür filminin yasal olarak piyasaya sürüldüğü tek versiyonda Onar Films dvd’sidir. Bazı vhs kopyalar dolaşıyor olsa da hepsi birer bootlegtir. Bakarsınız belki bu yazı sayesinde orijinal vhs veya betası da ortaya çıkar!!!  

Dvd’nin arka kapağının biraz özensiz yapıldığını, Soy ve Öldür afişinin ise kalitesiz bir baskı olduğunu da maalesef söylemiz gerekiyor. Bundan sonraki dvd’lerde neyseki bu durum düzeliyor… Zaten kapıyı açan da bu dvd’ler oluyor.

Filmin Fragmanı:

Not: Film tanıtım yazıları Utku Uluer, Ercan Demirel ve Gökay Gelgeç’in ortak metinleridir.

4 thoughts on “Onar DVD: Kilink Uçan Adama Karşı / Kilink Soy ve Öldür

  1. Thanks Sinematik !!!

    The reason I asked is because there is an ad for a "Kilink In Istanbul" dvd on one of the recent Fanatik Cuneyt Arkin dvds. It's on the inside cover.
    Best Wishes

    Niel Sludge Wicke

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir