Türk-Con – Türk Süper Kahramanlar Bursa’da Anılacak

Türk-Con

Sinematik Yeşilçam yazarlarından Onur Çetincengiz‘in çizgi roman tutkusu ve Türkiye’de cosplay adına yapmaya çalıştıklarını takip etmeyi sürdürüyoruz. Bursa’da hem bir alt kültür oluşması için çabalayan, Bat-Cave topluluğunu kuran değerli dostumuz Onur Çetincengiz hem etkinlikler yapmaya çalışıyor hem de cosplay organizasyonlarını yakından takip ediyor. Tanto çizgi romanını da hayata geçirmeye çalıştığı bu dönemde Bursa’daki etkinliklerde de aktif. Uzun süredir bahsettiği Türk-Con artık hayata geçmeye başladı.

Öyle ki Bursa’da bulunan Çizman Kitabevi sahibi Levent Ertuğrul ve Bursa Bat-Cave topluluğu “Türk’ün de süper kahramanı var” sloganı ile bu hafta sonu bir workshop düzenliyorlar.

12 Şubat Pazar günü saat 14.00’da Ördekli Kültür Merkezi’nde yerli süper kahramanların anılacağı workshop’a Devrim Kunter (Seyfettin Efendi), Selçuk Ören (Şehzade Yangını) ve İlkay Alikaya (Cosplayer-Koleksiyoner) konuşmacı olarak katılacak. Hayrettin Begeç’in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan etkinlik Türk-Con adı ile ara ara tekrarlanacakmış. Umarız bu etkinlik zaman içerisinde de tekrarlanır ve daha geniş kitlelere ulaşır.

Türk çizgi roman kahramanları temalı cosplay gösterisinin sayesinde renkli görüntülere sahne olacak etkinlik sonunda konuşmacıların imza günü gerçekleştirilecek. Düzenlenen workshop ile ortaya çıkan çizimler ise Çizman Kitabevi’nde sergilenecek.

Bat-Cave topluluğundan Onur Çetincengiz tüm Bursalıları etkinliğe davet ederken, “Yerli süper kahramanları unutturmamak için sık sık bu tarz organizasyonlar ile kent halkına sesleneceğiz” dedi.

Etkinliğin Facebook sayfası: https://www.facebook.com/events/786321368173300/

12 Şubat Pazar Günü Saat 14:00’da Ördekli Kültür Merkezinde
Türk-Con’da Türk Çizgi Roman Kahramanlarını Hatırlatıp Yaşatmaya Varmısınız ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir