Radyo Arkası – Lale Belkıs

3 – 10 – 17 Mayıs tarihlerinde yayınlanan Yeşilçam Arkeolojisi’nin konuğu Lale Belkıs idi. Değerli sanatçımızın evinde gerçekleştirdiğimiz sohbetin radyo arkasını aşağıda okuyabilirsiniz… Ayrıca programı dinleyebileceğiniz linkleri de ekledik.

Radyo programında yayınladığım söyleşiler ile ilgili detayları paylaşmaya devam ediyoruz. Yeşilçam Arkeolojisi programının 94.9 Açık Radyo‘daki ilk bölümlerini Lale Belkıs ile yaptığım söyleşilere ayırmaya karar vermiştim. Bu sohbetleri toplamda 3 bölüm olarak tasarlamıştım (İlk iki bölümü yeni, üçüncü ve son bölümü ise eski sohbetlerden derledim). İlk bölümlerin biraz farklı olmasını istemiştim, benim dışımda Sinematik Yeşilçam sitesine destek veren dostların da katımılımıyla sohbetin doğal gelişmesini istiyordum. Yalçın (Otağ) abinin aramızdan ayrılması nedeniyle bu toplu sohbet projemizi biraz erteledik. Daha sonra Lale Belkıs hafta içi müsait olduğu için lakabı Çok şey bilen kız olan Suzan Dilek Yılmaz ile evine giderek sohbetimizi gerçekleştirdik. O gün çekimde sitemizden Ufuk Iğaç ile yönetmen dostum Alper Yamak‘ta hem görüntü aldılar hem de fotoğraf çektiler.

Velhasıl radyo programlarının ilk ikisini içeren sohbetimiz için Suzan Dilek ile birlikte 4 saate yakın detaylı bir sohbet gerçekleştirdik. Bu 4 saatlik sohbetin yaklaşık 40-45 dakikasını da montajlayarak radyodan yayınladık

3 Mayıs’ta yayınlanan bölüm: acikradyo.com.tr/podcast/145662

Lale BelkısAslında benim için oldukça farklı bir deneyimdi Lale Belkıs söyleşileri, 2014 yılında da Lale Belkıs ile 3 saate yakın bir söyleşi yapmıştım ve detaylıca filmlerini ele almıştık. Ama çocukluğumdan beri birlikte zaman geçirdiğim ve beni küçüklükten beri tanıyan birisine soru sormak epey zordu. Lale Belkıs annem ve babamın yakın bir dostuydu. Zaten çocukluktan beri onun şarkılarını dinliyordum ama ilginçtir hiç filmini izlememişim. O da kendisine yönelik “kötü kadın” tavrından ve bazı rollerin kurgusundan dolayı Yeşilçam ile arasına bir mesafe koymuştu. Bu ön yargıların 90ların sonuna doğru değişmeye başladı. Konu üzerine de epey sohbet ettik. Zaten bir süredir çeşitli gazete, dergi ve televizyona verdiği röportajlarda da bu konulara değiniyor.

10 Mayıs’ta yayınlanan bölüm: acikradyo.com.tr/podcast/145741

Bu söyleşinin ilginç noktalarından bir tanesi Suzan Dilek‘in ilk kez gerçek hayatta bir sanatçı ile tanışmış olması ve böyle bir kayıtta yer alması idi. Suzan Dilek 2012 yılından beri Sinematik Yeşilçam‘a destek veren ve analizleri çok iyi olan bir araştırmacı. Hem çok okuyor hem de çok iyi karşılaştırmalar yapıyor. Çok şey bilen kız lakabı ise bir megoloman bir sebepten değil Mario Bava‘nın 1963 yılı yapımı La Ragazza Che Sapeva Troppo filmine bir gönderme. Suzan Dilek ilk söyleşisi olmasına rağmen Lale Belkıs ile çok iyi bir kaç noktayı yakaladı. Umarım ilerleyen dönemlerde birlikte başka sanatçılarla da sohbetler gerçekleştirebiliriz.

17 Mayıs’ta yayınlanan bölüm: acikradyo.com.tr/podcast/145840

Sohbetteki bir diğer nokta ise Lale Belkıs beni yakından tanıdığı için konunun dönüp dolaşıp benim ne kadar yaramaz bir çocuk olduğuma gelmesi idi. Eski günleri de hatırlayıp kayda almış olmamız da benim açımdan yararlı oldu.

One thought on “Radyo Arkası – Lale Belkıs

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir