Seyfettin Karadayı toprağa verildi

Seyfettin Karadayı toprağa verildi

Beyin kanaması sebebiyle Şişli Eftal Hastanesinde tedavi gören 94 yaşındaki emektar oyuncumuz Seyfettin Karadayı 9 Ağustos çarşamba günü vefat etti. Karadayının cenazesi oyuncu ve emektar arkadaşlarının katılımıyla toprağa verildi. Törene Yeşilçam oyuncularından Nuri Alço, Serdar Gökhan, Tuncay Akça, Sinema ve Dizi oyuncusu Salih Kalyon, Gazeteci Ateş Böceği Ercan başta olmak üzere çok sayıda sanatçı katıldı.

1923 yılında İstanbul’da doğan Kara Harp Okulu mezunu Seyfettin Karadayı albay rütbesiyle emekli olmasının ardından 1970’li yıllarda Yeşilçam’a adım atmıştı. 700 civarı filmde Kemal Sunal ve Cüneyt Arkın gibi Yeşilçam yıldızlarına yardımcı oyuncu olarak hizmet veren emektar oyuncumuz en son 2013 senesinde ‘Hayat Dediğin’ dizisinde rol almıştı.

Seyfettin Karadayı cenazesi vasiyetinde öngörüldüğü şekilde Türk bayrağı ve Fenerbahçe bayrağına sarılarak Yeniköy Mezarlığına defnedildi.

AL BAYRAĞIN YANINDA FENERBAHÇE BAYRAĞIYLA YOLCU EDİLMEK İSTEMİŞTİ

Vasiyetini yerine getirdiklerini belirten usta oyuncunun kardeşi Eyüp Karadayı, “Gerçekten iyi bir askerdi, ilericiydi, iyi bir sporsever ve iyi bir Fenerbahçeliydi. Bize vasiyeti de al bayrağın yanına muhakkak Fenerbahçe bayrağını sararak yolcu edin demişti” dedi.

Oyuncu Salih Kanyon, “Camiamızın emekçilerinden, emektarlarından Seyfettin ağabeyi uğurlamaya geldik, gidenin arkasından ne denir ki ? Şerefiyle yaşadı, şerefli bir Türk Subayıydı. Şerefiyle sinemamıza hizmet etti, böyle insanları her zaman sevgi ve rahmetle anacağız” şeklinde konuştu.

Seyfettin Karadayı’nın babacan bir insan olduğunu belirten Ateş Böceği Ercan ise, “Seyfettin ağabeyi hem askerliğinden hem de Yeşilçam’a geldikten sonra tanıyan insanlardan birisiyim ve onu çok eski tanıyorum. Babacan bir insandı, herkesin yardımına koşan ve kucaklayan bir adamdı, nur içinde yatsın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir