Yeşilçamlı Pamuk Prenses’in 7 Cücesi

Elimdeki sinema dergilerini karıştırırken, Hayat dergisinde 1970 yılında çekilen Pamuk Prenses ve 7 Cüceler filmi ile ilgili ilginç bir habere rastladım. Yazıyı Sinematik Yeşilçam‘a aktarmak istedim. Tarayıcım olmadığı için telefonla görseller çektim ama içime sinmedi. Belki farklı görseller ararken yazının bundan 4 sene kadar önce değerli çizer Abdülkadir Elçioğlu tarafından aktarıldığını gördüm. Sitemiz arşivinde bulunsun diyerekten yine de konu üzerine bir derleme yapmak istedim. Bu filmdeki 7 Cücesi daha önceden hiç bir filmde oynamamış olması da çok ilginç bir detay. Yeşilçamlı Pamuk Prenses’in 7 Cücesi yazısıyla sizleri başbaşa bırakıyorum.

Abdülkadir Elçioğlu bizlere şöyle aktarmış: “Yeşilçam”da hummalı bir seçme yapılıyordu. Bu öyle bir şeçmeydi ki juri heyeti neredeyse tırlatmak üzereydi. Hisar film şirketinin yapımcısı Özdemir Birsel ile yönetmen Ertem Göreç yeni çekecekleri “Pamuk Prenses ve 7 Cüceler” filmi için 7 cüce arıyorlar. Bir iki ay önce verdikleri ilanlara Türkiye’nin her yanından adaylar birbiri ardına gelmişti. Salon tıkabasa doluydu.
Bu curcuna içinde nasıl olduysa seçim bitmişti ve basına kazananlar (yani filmin oyuncuları) tanıtılacaktı. İnsanlar Pamuk Prenses’i oynayacak olan “Ayşecik” filmleriyle ünlenen Zeynep Değirmencioğlu’nu zaten tanıyordu. Ama 7 Cüceleri oynayacak olanları tanımıyordu, çünkü hepsi ilk defa kamera karşısına geçecekti. Dönemin Hayat mecmuası, Ekim’de çıkan 42. Sayısında seçilen 7 cüceleri tanıtıyordu. Koray Güney teybini, Erol Dernek’te fotograf makinesini alarak gitmişler Yeşilçam’a…

İşte Pamuk Prenses’in 7 Cücesi

ZONGULDAKLI AYDIN – 18 yaşında olan Aydın Babaoğlu, Zonguldak’tan getirtilmiş. Boyu, topu topu 65 sm. olan Aydın bekar. Fakat 7 cücelerin arasında en çapkını olarak geçiniyor.

KADIKÖYLÜ HARUN – 17 yaşındaki 82 sm’lik Harun Atalay bekar. Babasının Kadıköy’deki bakkal dükkanınında çalışıyor.”

ÇAĞLAYANLI ALİ ABBAS – 15 yaşındaki Ali Abbas Bayar, Çağlayan(da oturuyor. Bekar ve tam 99 sm. boyunda”

AKHİSARLI NURİ – Minibüs şöförü muavini olan Nuri Turgut 98 sm.’lik, 33 yaşında ama cücelerin en azgını.”

KONYALI TAYYAR – 14 yaşındaki Tayyar Yıldız, Konya’nın Karaman kasabasından gelmiş. Ortaokul öğrencisi Tayyar 95 sm.’lik.”

MERSİNLİ FEVZİ – Cücelerin en küçüğü olan Fevzi Baba, 11 yaşında, boyu 61 sm. geliyor. Mersin’de oturan Fevzi, İlkokul son sınıfta okuyor.” (seçmelerde seçilmiş ama Çekilen filmde onun yerine “Aksırık” karekterini Aydın Babaoğlu‘nun kardeşi, Ayhan Babaoğlu oynamış)

MEHMET DE İSTANBULLU – 22 yaşında olan Mehmet Aşık 1 m. 05 boyunda , bekar. Beyoğlu’nda bir ayakkabı mağazasında tezgahtar olanak çalışıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir