Yeşilçam Setlerinden Kamera Arkasından Kareler 003

levent cakir foto roman Karelerde
Bu fotoğraf çingeneye yani Tevfik Polam‘a çektiğim ve GÜLTENGÜL adlı şarkıcı küçük bir kız , Cemal Gencer ve senin başrölünü oynadığın SAHİPSİZLER adlı müzikal filmin Beyoğlu’ndaki yazihane çekimleri sırasında hatıra olarak çekilmiştir. Agah Özgüç ve Süheyla Artunun dışında hepsi filmde çalışan ekiptir. Yönetmen olarak ben, kameraman Himmet Arı ve Filmin sahibi Tevfik de resimde görülmektedir. (Yunus Yılmaz – Yeşilçam Setlerinden Kamera Arkasından Kareler )

Hüseyin Peyda, ekrem bora figen say

Ekrem Bora, Hüseyin Peyda, Hasan Ceylan, Ali Seyhan, Özdemir Birsel, Yıldırım Yıldıran ve Figen Say… İzmirin Kavakları film seti yemek molası. 1966 yılında İskilip / Çorum ‘ da çekildi . O yıl İskilip’te çekilen 4 filmden biridir …

10750392_399568090193294_3224830948464318777_o

BİR DEVRİN ZİRVE YAPIM ŞİRKETİ ACAR FİLM‘E YILLARCA HİZMET ETMİŞ İKİ RAHMETLİ BÜYÜĞÜMÜZ VE EKİP ARKADAŞLARI… YÖNETMEN Nejat Saydam VE VAZGEÇİLMEZ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ Melih Sertesen… (BU Foto İLK KEZ YAYINLANMAKTADIR.)

Yeşilçam Setlerinden Kamera Arkasından Kareler

Nisan 1982, “Deli Kan” filminin galası…

Mitari’li deli Sefer ile Zekiye’nin köyde başlayıp Beyoğlu’nun arka sokaklarında biten, tutku dolu hazin aşklarının hikayesi anlatılır. Tarık Akan’ı sosyal içerikli filmler döneminde bu kez Karadeniz’li Sefer olarak görürüz. Zeyyat Selimoğlu’nun ‘Deprem’ adlı hikayesinden beyazperdeye uyarlanan, Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Deli Kan’ Türk sinemasında çekilen en iyi melodramlardan birisidir. Kamil Sönmez, türküleriyle filme renk katar. Tema müzikleri ise Yeni Türkü grubu tarafından yapıldı. Filmin çekimleri, Rize ve İstanbul’da gerçekleştirildi. (Yazı: Murat Hattatoğlu)

Yeşilçam Setlerinden Kamera Arkasından Kareler 003… Yeşilçam Setlerinden Karelerde bir döneme sadece fimler ile değil farklı materyallerle tanıklık edebilmek adına derlediğimiz bir iletimiz… Zaman zaman karşınıza çıkabilir

not: Kullandığımız kareler içerisinden ilki Yunus Yılmaz’dan izin alınarak yayınlanmaktadır

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir