Deniz Yayın aramızdan ayrıldı

Yapımcı, yönetmen, senarist, sinema araştırması Deniz Yayın 14.09.2018 tarihinde saat 18:00 civarında hayatını kaybetti. Sinematürk kanalında hazırlayıp sunduğu Deniz Yayın ile Yeşilçam Denizi programından tanıdığımız Yayın’ın hayatını kaybettiğini sanatçının kızı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

Arkadaşlarım ve ailem,
Canım, biricik babam çoook hızlı yakalandığı bir hastalık sonucu girdiği ameliyatta yenik düştü ve biraz önce aramızdan ayrıldı.
Cenazesi yarın Bursa Karacabey’’de Ulu Camii’den ikindi namazında kalkacak.

Biz de Sinematik Yeşilçam olarak ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Hazırladığı ve Yeşilçam Arkeolojisi üzerine bir derleme yapacağız

Aşağıda Kuzey Vargın ile olan sohbetini izleyebilirsiniz:

Deniz Yayın’ı kısaca tanıyalım:
Bursa’nın Karacabey ilçesinde 1 Nisan 1958 tarihinde dünyaya gelen Hayrullah Deniz Yayın, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezun oldu ve Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. Bir dönem Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Temel Bilimlerinde okuyan Yayın, 2003 yılından itibaren aktif sinemanın içinde idi. Sinematürkte de yayın yapan Deniz Yayın bir sürdir aktif televizyonculuk yapmıyordu.

İyi derecede İngilizce, Fransızca konuşan Yayın, Didem Yayın ile evli ve Feride Jeyan, Mustafa Sina Kudüs adlarında iki çocuk babası idi.

Deniz Yayın

Ödülleri
Altın Portakal
Başarı Ödülü
2010 Filmin Yaşı Yok Vurun Kahpeye 4
Altın Portakal
Başarı Ödülü
2013 Geç gelen Altın Portakal
Frankfurt Film Festivali
Başarı Ödülü
2007 Naşitten Naşite
Antakya Medeniyetler Festivali
Yönetmen Özel Ödülü
2009 Yedi Düvelin İncisi: Mihaliç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir