Gülgen Film: Tatar Ramazan (1990) Fragmanı!

Tatar Ramazan screenshot

Gülgen Film’in youtube kanalı bir süre önce test yayınına başladı ve bizlerin desteğini bekliyor. Yapacağımız tek şey Abone Ol’a tıklamak (BURADAN). Daha önce Baba Ocağı, Dayı, Fırat, Düşkünüm Sana ve Doruk filmlerinin fragmanları yayınlanmıştı. Bugün ise uzun zamandır restore edilmesini beklediğimiz Tatar Ramazan filminin fragmanı yayınlandı. Konu ile ilgili Burak Gülgen‘den gelen açıklamayı sizlerle paylaşmak istedik, Tatar Ramazan filminin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

1990 senesi Yeşilçam’ın öldüğü sene. Film üretiminin neredeyse sıfıra indiği sürecin henüz başlangıcı..

Babamın binbir zorlukla yaptığı Tatar Ramazan filmi… Ahmet Kaya’nın filmi çok sevip müzikleri için para almamayı teklif ettiği gönlünü koyduğu başka bir özelliğe sahip olan film. Sonrasında hiç bir sinema salonunun göstermeye tenezzül etmediği, O sene yapılan Antalya Film Festivalinde sadece Hayati Hamzaoğlu‘na zoraki bir “en iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülü verilmesi ve anca çekildikten 5 sene sonra bir tv kanalında yayınlandıktan sonra insanların haberdar olduğu bir film..

Yıllar sonra tv dizisi olarak uyarlama kısmına girmek bile istemiyorum ama babamın ahını çok aldılar bazı insanlar.. Neyse lafı fazla uzattım buyrun filmin fragmanı belki de insanlar ilk kez izleyecek… HD restorasyon meselesini çözebilirsek yakın zamanda youtube da izlenebilir hale gelecek diye ümit ediyorum… (Burak Gülgen)

İzlediğiniz gibi görüntüler 4:3 yani widescreen değil zaten bu yüzden görüntü olarak diğer versiyonlara göre en doğrusu ve en gerçeği. Umarız ilerleyen günlerde tüm Gülgen Film filmleri restore edilir ve Hd restorasyonu ile bambaşka bir görsel şölenine dönüşür. Bugün Gülgen Film ile ilgili en temiz görüntüler youtube kanalındaki fragmanlarda olanlar.

Biz de Sinematik Yeşilçam olarak yeri bizim için bambaşka olan Gülgen Film’le ilgili haberleri birinci ağızdan sizlere ulaştıracağız.

Tatar Ramazan Afiş

Tatar Ramazan (1990): Ramazan bir çatışmada Abidin Ağa’nın oğlunu vurup dört yıl hapiste yatar, çıktığında sözlüsü Zeynep’le buluşur, kasabaya dönerler. Abidin Ağa’nın diğer oğlu intikam peşindedir ve onu rahat bırakmaz. Bir gece onu sıkıştırır, Ramazan’ın başı yine derde girer ve tekrar hapishaneye döner. Ama belalar Ramazan’ın peşini hapishanede de bırakmaz.

Yapım: Gülgen Film

Prodüktör / Rejisör: Melih Gülgen Eser: Kerim Korcan Senaryo: Safa Önal Görüntü Yönetmeni: Salih Dikişçi Müzik: Ahmet Kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir