Film Karelerinde Yeşilçam 138

138. Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımız Aykut Emrel Akalın, Sedat Akkurt ve Ersin Demirel‘in yakaladığı 6 farklı kareden oluşuyor.

Karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Bir tiyatro aktörü ve iyi derecede Fransızca bilen bir oyuncuydu Yüksel Gözen ama maalesef her türlü filmde ve rolde oynamak zorunda kalmış. (
Aykut Emrel Akalın )

Eşref Kolçak, Kenan Pars ve Hayati Hamzaoğlu… Saadettin Erbil pek çok filmde üçüne de sesini verdi fakat bu sahne karşıma çıkar çıkmaz ‘Kesin Hayati Hamzaoğlu’ dedim, Saadettin Erbil sesine sahip olan isim için. Çuvalladım. Çünkü hiçbirini seslendirmemis bu filmde Şafakta Buluşalım filmi… (Ersin Demirel)

Film Karelerinde Yeşilçam 138 Metin Bükey

Türk sinema tarihinin en önemli ve en iyi film müziği yapan ismiydi Metin Bükey. 1963 yapımı yolcu adlı filmde. Yeşilçam da veya sinemamızın ilk dönemlerinde Müzeyyen Senar ile birçok müzik yapmış sonradan Belkıs Özener ile müzikler yapmış bunlar dublaj stüdyosu için yapılan kayıtlar olduğu için plak olarak yok… ama tabi Metin Bükey birçok sanat müziği albümünde orkestrası ile müzik yapmış ama ön planda solist olduğu için birçok plak bilinmiyor.
(Aykut Emrel Akalın )

Film Karelerinde Yeşilçam 138 Naki Yurter

Önceleri normal konulu filmler çeken sonra malum furya dönemi önce erotik sonra porno film çeken yönetmen NAKİ YURTER 1972’de yönettiği ŞEHMUZ adlı filmde.
(Aykut Emrel Akalın )

Songül Ülkü - Sıcak Tatlı Yaz (1986)

Songül Ülkü – Sıcak Tatlı Yaz (1986) seksenli yillarin tv ve magazin dergileri onun icin gelecegin sultani turkan sorayin yerini alacak guzellikte ve kabiliyette diye yaziyordu perihan abla dizisinin devamli oyuncularindan.biriydi perihan abla nin kardesi rolundeydi sonra yesilcama transfer oldu kadir inanir ile bir beyin oglu Turkan Soray ile on.kadin Mehmet Aslantug ile Akrep Burcu Derya Arbas ile beyaz bisiklet filmlerinde oynadi gelecegi parlak olan bir isimdi sonra barlarda sarhos vaziyetlerde televole programlarinin paparazi kameralarina yakalandi sonra kaybolup gitti oyuncu piyasasinda aranmaz sorulmaz hale geldi zaman.zaman magazin programlarinda gereksiz tartismalarda gordum onu hayli kilo almis genc guzel songul gitmis tombul tombul songul gelmis kendine yazik etti diye dusunuyorum iyi bir oyuncuydu aslinda gelecegi olan bir yildiz olabirdi elbet bir turkan soray olamazdi ama dizilerdeki basrollerdeki manken oyunculardan cok daha iyi oyuncuydu

Film Karelerinde Yeşilçam 138

1979 yılında istanbul sarayburnu açıklarında meydana gelen tanker kazası Selahattin alpay ve Oya Aydoğan’ın DİVANE adlı filminde çekilmiş. Bu olayı henüz 5 yaşımdayken hatırlıyorum. gece büyük bir gürültü ile uyanmıştık alev topları gökyüzünü kaplamıştı.
(Aykut Emrel Akalın )

Film Karelerinde Yeşilçam 138

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir