Radyo Arkası: Cenk Kıral ile Spaghetti Western ve Sergio Leone

Cenk Kıral
Cenk Kıral İyi, Kötü, Çirkin filminin son düello sahnesinin çekildiği Sad Hill mezarlığında!

Bazı tesadüfler vardır çıktığınız yolculuğu inanılmaz değiştirirler. İşte Cenk Kıral ile tanışmamız da Türk İşi Kovboylar radyo programı için böyle bir tesadüf oldu.

Her şey saygıdeğer Zeynep Ünal‘ın hazırlayıp sunduğu Aşkımızın Üzerine Yağmur Yağıyordu radyo programı vasıtasıyla tanıştığı Cenk Kıral‘ın telefonunu, programın içeriğine daha uyacağı için bana vermesiyle başladı. Ölümünün 30. yılı sebebi ile 30 Nisan günü Sergio Leone üzerine bir program yapılması gerektiğini ileten Cenk Kıral‘ı telefon ile arayıp istediği tarihten bir hafta sonrası için ikna etmeye çalışmıştım.

Kendisi ile anlaştıktan sonra da ben de sosyal medya için bir duyuru hazırladı . Konuğumu gören değerli dostum Ege Görgün‘ün de “program için en doğru isimlerden birisinin katılımı çok iyi olmuş” diye onayını almamda önemliydi. Ege daha önce Cenk Kıral ile bir söyleşi yapmış bana linkini yolladı (buradan okuyabilirsiniz). Ege Görgün sağolsun o an Cenk Kıral isminin bana neden tanıdık geldiğini anladım.

Yıllarca Geceyarısı Sineması dergisinde severek okuduğum, benim gibi sıkı bir Spaghetti Western sever için kaynak niteliğindeki; Bir Avuç senaryo için Luciano Viscenzoni, Spaghettilerin kötü adamına ne oldu? Al Mulock, Mickey Knox ile söyleşi, Ölümcül bakışlı silahşörün Öfke Günü gibi yazıların yazarı Cenk Kıral idi ta kendisi. Bu vesile ile de kendisi ile yapacağım 3 programın da temelleri atılmış oldu.

Salı günü radyo’ya yakın Galata Falls kafede buluştuk. Tabi ben yanımda geceyarısı sineması dergilerini getirmiştim. Canlı yayın yapacağımız için biraz neler konuşacağımız üzerine sohbet ettik. Zaten programın nasıl başlayıp bittiğini de pek anlamadık. Aşağıdaki linke tıklayarak programı dinleyebilirsiniz:

Cenk Kıral ve Utku Uluer

Türk İşi Kovboylar: 07 Mayıs 2019 – Cenk Kıral ile Sergio Leone Sineması

http://acikradyo.com.tr/podcast/217833

Sergio Leone’yi andığımız program o kadar verimli geçmişti ki hem Ennio Morricone hem de yine Geceyarısı Sinemasında yazdığı Yılmaz Güney’de Spaghetti Western esintileri üzerine programlar yapmamız gerektiğini söyledim. Cenk bey de gerçek bir sinemasever olarak kabul etti.

Haziran’ın başında bu sefer canlı yayında değil de stüdyoda bir kayıt yapmak üzere buluştuk. Yine zaman yetmemesine rağmen 50 dakikalık kayıt yaptık ve bu sohbetleri de 2 parça halinde yayınladım.

Türk İşi Kovboylar: 18 Haziran 2019 – Cenk Kıral ile Ennio Morricone ve Spaghetti Westernler

http://acikradyo.com.tr/podcast/218499

Yaz dönemi olması nedeniyle müzik ağırlıklı programlara yer verdiğim için Haziran’daki kaydımızın ikincisini de Ağustos’ta yayınlamıştım.

Türk İşi Kovboylar: 13 Ağustos 2019 – Cenk Kıral ile Türk Sinemasında Kovboy filmleri

http://acikradyo.com.tr/podcast/219164

Bu arada programları kaydederken sohbetten 5 dakikalık bir kısmı çıkartmak zorunda kaldım. Çünkü Cenk Kıral Bir Zamanalar Batıda filminin açılışı üzerine öyle şiir gibi konuşmuştu ki bunu söyleşi de yer vermek yerine bir film gösterimi ile taçlandırmamız gerektiğine karar verdim.

Turgut Özalp‘in de çizdiği afiş ile Once Upon a Time in the West (Bir Zamanlar Batıda) filminin Trkiye’de 47 sene evvel yayınlandığı gün 27 Kasım’da Çarşamba günü Kadıköy Karga’da film gösterimi yapacağız. Hem de Cenk Kıral’ın sunumuyla… Hepinizi bekleriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir