Festivalin son gününde Yılmaz Güney’den Seyithan var!

7 Mayıs’ta online açılışı gerçekleşen festival sınırsız, biletsiz filmlerin bugün de gösterimleri sürüyor. 1301 film seçkisinin arasından seçilen birçok ülkeden film seyirciyle online platformda buluşuyor.

Filmler ucansupurge.org.tr’de gösterilecektir. Program Türkiye Saati’ne (GMT +3) göre hazırlanmıştır.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bugün neler var?

Festivalin kapanış töreninden önce kısa filmler, belgeseller ve özel seçkiler online festivalde biletsiz, limitsiz seyirciyle buluşuyor. Bugünün Yeşilçam filmi ise 23. yılın Onur Ödülü sahibi Nebahat Çehre’nin de rol aldığı Yılmaz Güney’in filmi Seyithan

Kısa filmlere baktığımızda;

Bayan Rozgonyi Mrs. Rozgonyi 22’, Tek Gecenin Çiçeği A Flower Of One Night 13’, Arıcı The Beekeeper 6’, Kuş ve Balina The Bird and the Whale 7’, Efsaneye Göre Legend Has It 7’, Ruh Hali Atlası Mood Atlas 25’, Açık Tabut Coffin Decolleté 6’, Of Here! 6’, Hakkım My Right 3’, O, Kendisi, Ona She, Herself & Her 9’, Nateni, Kimliğim Nateni, My Identity 13’, Tek Gecenin Çiçeği A Flower Of One Night 13’, Bayan Rozgonyi Mrs. Rozgonyi 22’

Festivalin son gününün uzun metrajlıları arasında ise;

Yabancılar Şehri Town of Strangers 82’

Brezilyalı göçmenler, İngiliz hippiler, İralandalı bir seyyah, Afgan bir pizzacı ve kahveyi çok seven Suriyeli bir mülteci, gezgin bir yönetmen Gort kasabasına gider ve insanları kendisine rüyalarını, yalanlarını, anılarını ve dedikodularını anlatması için seçmelere davet eder.

Beni Uydur Make Me Up 84’,Gana’da Yaşıyorum, Alın Beni Buradan! I’m Living in Ghana Get Me Out

Film Sonrası Söyleşi: Afrika Filmleri / Ece Güneş Saadetyan – Mahir Şaul

Bir Yılmaz Güney Filmi: Seyithan

23. yılın Onur Ödülü sahibi Nebahat Çehre’nin rol aldığı Yılmaz Güney’in filmi Seyithan festivalin son günü seyirciyle festival kapsamında buluşuyor.

23. yılın Onur Ödülü sahibi Nebahat Çehre’nin rol aldığı Yılmaz Güney’in filmi Seyithan festivalin son günü seyirciyle festival kapsamında buluşuyor.

Seyithan; Mazlum bir yiğit olan Seyit Han’ ın Haydar ağanın komplosuna kurban gidip , kendi elleriyle öldürdüğü sevgilisi Keje’ nin destansı aşk öyküsüdür.

Kadın yönetmen ve yapımcıların filmlerinin yer aldığı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Seyithan Nebahat Çehre’nin Onur Ödülü Sahibi olması dolayısıyla gösterimde olacak. Film sonrası Nebahat Çehre ile sinema eleştirmeni ve Uçan Süpürge’nin de seçici kurulunda yer alan Alin Taşçıyan söyleşisi gerçekleşecek.

21:00’da Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (Fipresci) ödül alan filmi açıklayacak ve festival kapaış töreni online olarak gerçekleşecek.

Kapanış ve Seyithan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir