Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sona erdi

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde filmler, 315 görüntülemeye ulaştı.

Uçan Süpürge Vakfınca bu yıl online düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, festivalin sosyal medya hesaplarından izlenebilen açılış töreniyle sona erdi.

Filmlerin, pandemi koşulları nedeniyle online ortamda gösterildiği festivalin ödül töreninde, Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülü‘nü, Birleşik Krallık’tan Rachel Maclean‘in yönettiği 2018 yılı yapımı Make Me Up (Beni Uydur) filminin kazandığı açıklandı.

FIPRESCI Ödülü kazanan Make Me Up (Uydur Beni) filminin fragmanı

Make Me Up (Beni Uydur) filminin konusu ise şöyle:

“Siri uyandığında, kendini vahşi şeker boyalı bir hayal evinde kapana kısılmış bulur. Sevimli dekoruna rağmen burası sevecen olmaktan uzaktır, o ve ev arkadaşları, 7/24 gözetleme kameralarıyla izlenirken hayatta kalmak için yarışmaya teşvik edilmektedirler.

Grubun idaresi, 1960’ların BBC dizisi Medeniyet‘ten Kenneth Clark’ın sesiyle konuşan otoriter divadadır. O, kadınları bir dizi alçaltıcı görevde kıyasıya rekabet etmeye zorladıkça Siri ev arkadaşı Alexa’nın yardımıyla kuralları bozmaya başlar ve sonunda dünyalarının temelini oluşturan uğursuz gerçeği açığa çıkartır.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali FIPRESCI jürisinde bu yıl, Dana DumaHelen Robert ve Mark Adams yer aldı.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali
Make Me Up filminden bir kare.

Festivalde Neler Yaşandı

Festivalde, farklı kategorilerden olmak üzere, festival kıtası Afrika‘nın seçkisinde 12, festival ülkesi İrlanda’nın seçkisinde 8 film yer aldı. Kısa kurmacada 19, deneyselde 7, animasyonda 5, belgeselde 14, uzun metrajda 11 filmi, izleyicilerle buluştu. Filmler, yaklaşık 315 bin görüntülemeye ulaştı.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl “Onur Ödülü” Nebahat Çehre ve Şahika Tekand’a, “Bilge Olgaç Başarı Ödülü” Handan İpekçi, Işıl Özgentürk ve Sevil Demirci’ye takdim edildi.

Genç Cadı Ödülü ise son yıllarda başarılı oyunculuğuyla da dikkatleri çeken Cemre Ebüzziya’ya verildi.

Festivalin kapanış töreninin tamamını, şuradan izleyebilirsiniz:

Bu yıl 23. kez düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için bu yıl tema, doğa olarak belirlenmişti. Ancak pandeminin yarattığı koşullar nedeniyle tema, #EvdeKaldık olarak değiştirilmişti.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye, https://ucansupurge.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

One thought on “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sona erdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir