Uçan Süpürge’de Bugün Neler Var?

7 Mayıs’ta online açılışı gerçekleşen festival sınırsız, biletsiz filmlerin 14 Mayıs’a kadar gösterimleri sürüyor. 1301 film seçkisinin arasından seçilen birçok ülkeden film seyirciyle online platformda buluşuyor.

Filmler ucansupurge.org.tr’de gösterilecektir. Program Türkiye Saati’ne (GMT +3) göre hazırlanmıştır.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bugün neler var?

İnan Believe 85’ – 12.00, 16.30 Salon 1 / 21.30 Salon 2

Her Biri Ayrı Renk seçkisinden İnan, günün FIPRESCI’de yarışan filmlerinden. 8 yaşındaki Bahman, katı ve asabi annesi ile köylerinde yaşar. Köy okulu yeteri sayıda öğrenci kayıtolmadığından o yıl için kapanır. Yeni okuluna ulaşmak için her gün dereyi geçmek zorunda kalır veciddi bir problemle yüzleşir: Bahman’ın derinlik ve yüzme korkusu vardır.

Hayat Tamircisi Repairer of Lives 46’ – 12.00, 16.30 Salon 2

Yönetmenliğini Özge Akkoyunlu’nun yaptığı belgeselde, kendini engelli hayvanların hayatlarını tamir etmeye adamış 22 yaşındaki Hasan’ınhikâyesi anlatılıyor. Hasan engelli hayvanları yürütmek için yaptığı yürüteç ve protezler içinherhangibir eğitim almamış. Kendi kişisel arayış ve araştırmalarıyla yapıyor ve tamamen gönüllü olarakçalışıyor. En büyük destekçileri deailesi ve eşeği Yağmur.

Buluştuğumuz Yer: Hakikat Bahçeleri Living in Truth 74’–14.00, 21.30 Salon 1

Eylem Şen’in yönetmenliğini yaptığı belgesel, Barış Akademisyenlerinin ardı arkası kesilmeyen cezalandırmalar ve ihraçlarından sonraki süreçte birbirlerine kenetlenerek gösterdikleri dayanışmayı anlatır.

İkinci Şans Second Chance 83’ – 14.00, 19.30 Salon 2 /23.30 Salon 1

Günün FIPRESCI’de yarışan bir diğer filmi İkinci Şans, aynı apartmanda yaşayan üç kadının hikayelerini birlikte dokur. Eşsiz annelik deneyimi ve budünyaya hayat getirirken gösterilen özveriye ilişkin değişken gözlemler yaratma amacındadır. Bukadınlardan her biri, Makedonya’da 2001 yılındaki iç savaşın eşiğindeki absürd zamandiliminde kendi varlıklarının anlamını bulmak için uğraşır ve her biri kendi şeytanıyla yüzleşirkeninsanlığını korumaya çalışır.

Işıl Özgentürk Filmi “Yesemek”

Gaziantep’in İslahiye kasabasında yeralan 1105 yarı mamul Hitit heykelinin bulunduğu YESEMEK Açık Hava müzesinin ve onun bekçisi Ali Çiçek’in hayat hikayesi. Dünyanın ikinci büyük açık hava müzesi olan bu atölyede Hitit dönemine ait, aslan, tanrı ve ayı heykelleri yeralmaktadır. Ali Çiçek ise, askerden geldiğinden beri yaklaşık 20 yıldır bu müzede heykellerden sorumlu kişidir. Yesemek onun yuvasıdır ve heykeller onun arkadaşı…

Film öncesi 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Bilge Olgaç Başarı Ödülü Sahibi Işıl Özgentürk ile 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Bilge Olgaç Başarı Ödülü Sahibi Biket İlhan söyleşi gerçekleştiriyor.

18+ Adımı Söyle Say My Name 78’ – 23.30 Salon 2

Pembesiz Mavisiz seçkisinden Adımı Söyle, tüm resmi belgelerde adlarını ve cinsiyetlerini değiştirme hakkı için mücadele eden veaileleri ile toplumdan saygı görmek isteyen iki trans kadına dair bir belgesel. Selem, 45 yaşında birtravesti, Diana ise 22 yaşında trans bir kadındır.

18+ Ağdaki Balık FishInThe Net 32’ – 23.30 Salon 3

Aşk, yaş farkının üstesinden gelebilir mi? Petra ve Csaba aralarında 30 yaş fark olan birçifttir. İlişkileri, sanatsal dünyalarına gerçek hayatı kapattıklarından tutkulu ve sevgi doludur.Ancak yeni bir daire arayışına girince kendilerini emlakçı Angela ile vakit geçirirken bulurlarve birbirlerinin farklı gerçeklikleri rahatsız edici gelmeye başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir