
“Umudumuz Şaban”, “Gerzek Şaban”, “Bekçiler Kralı” gibi unutulmayan Kemal Sunal klasiklerinde çocuk oyuncu olarak aklımıza kazınan namı diğer “Küçük Ringo” Adnan Karabacak beyefendi ile içten bir söyleşi gerçekleştirdim. Ekrana her çıktığında yüzümüzde naif tebessümler yaratan bu güzel insanı daha yakından tanımaya ne dersiniz? Buyurun o zaman Sinematik Yeşilçam’a!

Sanata ilginiz hangi yaşlarda ve nasıl başladı?
Çocukken çok sinemaya giderdim. Sinema merakım vardı. Haftanın iki günü film izlerdim… Genellikle Kartal Tibet ve Filiz Akın filmleri olurdu bunlar. Çocukluğumda kalıpçı çıraklığı yapıyordum. İşten arta kalan vakitlerimde yani hafta sonlarında film seyretmeye giderdim. Ayrıca Beyoğlu semtindeki tiyatrolara da gidiyordum… Ali Poyrazoğlu’nun, Korhan Abay’ın tiyatrosu uğrak yerlerimdi. Oyuncaları, artistleri merak ederdim. Bu merakım sebebiyle Beyoğlu’na meşhur Yeşilçam Sokağa(Yeşilçam ismi bu sokaktan gelir…) gittim. Orada Kemal Sunal’ı gördüm. Onu ne zaman görsem peşinden gidiyordum diyebilirim… Çocuk oyuncu arıyorlardı biz de denk geldik. Bekçiler Kralı filmiyle tanıştık kendisiyle…
Seyirciler sizi daha çok Kemal Sunal ile oynadığınız filmlerden tanıyor… Nasıl bir insandı Kemal Sunal? Sizde nasıl tesirler bıraktı?
Kemal Sunal ile Yeşilçam Sokağı’nda karşılaşalım diye hep beklerdim kendisini. Hiç ayrılmazdım. Tam 24 saat dile kolay! Askere gitmeden evvel onu yakalayıp nezarete atmışlardı. Gittim karakolun kapısında bekledim rahmetliyi… Çok severdim. Onunla Umudumuz Şaban ve Gerzek Şaban filmlerinde de rol aldım. Zekeriyaköy’de çekildi o filmler… Set aralarında çay içerdik, sohbet ederdik. Çok güzel zamanlardı.
Şimdilerde ne yapmaktasınız? Oyunculuğa devam ediyor musunuz?

Bugünlerde İzmir’deyim, geziyorum. Yazları Kuşadası’nda hediyelik eşya satıyorum… Hayatımı böyle idame ettiriyorum. Bi tane proje var inşallah. Destan diye bir film… Nisan ayında onu bekliyorum.
Günümüz Türk sinemasını nasıl buluyorsunuz?
Eski Türk filmlerini özlüyorum. Çağırmıyorlar bizim gibi eski adamları. Gidip de zorla bize iş verin de diyemeyiz…
Çok teşekkür ederim, bizleri kırmayıp vakit ayırdığınız için…
Kardeşim ben teşekkür ederim. Kendine iyi bak…
Bu söyleşi 15 Şubat 2019 tarihinde toplum ve kültür sitesi “cemalen“de yayınlanmıştır.

Adnan karabacak abiyi yeni projelerde görmek istiyoruz.