Arzu Film, filmlerini “tam” yükleyecek

Arzu Film YouTube kanalında yayınlanan filmlerden, orijinalinden eksik halde yüklenenler tespit edilerek, yeniden yüklenecek.

Arzu Film YouTube kanalında yayınlanan filmlerden, orijinalinden eksik halde yüklenenler tespit edilerek, yeniden yüklenecek. Köyden İndim Şehire filmi.
Arzu Film klasiklerinden: Köyden İndim Şehire

Arzu Film’in sahibi Ferdi Eğilmez, Twitter hesabından, babası Ertem Eğilmez‘in yönettiği 1974 yapımı Köyden İndim Şehire filmini, yapım şirketinin YouTube kanalında izlediğini belirtti.

Film kuşa dönmüş” ifadesini kullanan Eğilmez, şunları kaydetti:

Neden o kesikler, niye böyle bir versiyon yüklemişiz, belli değil. 12 milyon da izlemesi var. Sırf bu sayı sıfırlanmasın diye orijinali yüklemediysek, 12 milyon özür borcumuz var demektir! Çok sinirlendim çok!

Arzu Film YouTube kanalında yayınlanan filmlerden, orijinalinden eksik halde yüklenenler tespit edilerek, yeniden yüklenecek. Kibar Feyzo - Faşo Ağa
Artık bu filmi televizyonda izlerken duvardaki yazı yerine bulanıklık görmeniz, olası.

Eğilmez, yorumlara verdiği yanıtlarda, televizyon kanallarında gösterimi sırasında Türk filmlerinin çoğunun yıllarca doğrandığını ileri sürerek, şu görüşleri ifade etti:

Bu sürümlerin hepsi hatalı. Neden düzeltilmediği ise ayrı bir muamma. En azından kendi firmamızla ilgili incelemesini ve düzeltilmesini yaptıracağım. Kimin ne haddine, bir eseri bölük pörçük yayınlamak? Maalesef televizyonların kestiği sürümü, biz hata yaparak YouTube’a yüklemişiz. Firmanın kendi platformu. Yakışmamış hiç. İvedilikle düzelteceğiz tabii ama bu bile, moral bozucu. Kusur büyük. Elbette düzelttireceğim.”

Ferdi Eğilmez, kendi firması adına 80 filmden 3’ünün, bu durumda olduğu kaydetti.

Arzu Film YouTube kanalında yayınlanan filmlerden, orijinalinden eksik halde yüklenenler tespit edilerek, yeniden yüklenecek. Erkek Güzeli Sefil Bilo
Sansür Kurulundan çeken filmlerden bir örnek: Erkek Güzeli Sefil Bilo

Umarız, Arzu Film’in açtığı bu yolda, diğer yapım şirketleri de eksiksiz şekilde filmlerini kanallarına yükler.

Bir arzumuz da hemen tüm ekranların geniş formata geçmesine uyum sağlama adına, filmlerin orijinal en boy oranının yeni formata uygun hale getirilmesi uğruna, filmin üst ve alttan kırpılması uygulamasından geri dönülmesi.

Arzu Film

Arzu Film’in kurucusu Ertem Eğilmez, aralarında Hababam Sınıfı, Gülen Gözler, Şabanoğlu Şaban, Süt Kardeşler, Köyden İndim Şehire, Arabesk filmlerinin de bulunduğu 90 yapıma imza attı.

Oğlu Ferdi Eğilmez ise 1996’da babasının yerine geçerek yeni nesil Hababam Sınıfı serisinin ve Kahpe Bizans ile Hemşo’nun da aralarında bulunduğu 12 filmle, Arzu Film’in portföyündeki film sayısını 102’ye ulaştırdı.

Ferdi Eğilmez’in paylaştığı Arzu Film arşivinden fotoğraflar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir