Ucuz Fanzin #1 – Zagor

Güven Erkin Erkal epeydir “Eski gazete bantları ve eklerinde kaybolmuş çizgiromanların peşine düştüm” diye anlatıyordu. Hummamlı bir tarama, ciddi bir araştırma gerçekleştirdiğine şahit oldum. Açıkcası Güven Erkin Erkal‘ın Fantastik Türk Sinemasına bu derece tutkuyla yaklaştığını düşünmüyordum. Yaklaşımı takdire şayan bize de destek vermek düşer. 4 sene evvel Ucuz Fanzin‘in çıkarttığında zaten bazı şeylerin sinyallerini vermişti ancak Pandemi dönemi yaramış, epey hazırlıklı gelmişti.

Fanzin’in hazırlık süresinde epey telefonlaştık ancak tam basıldığı halini göstermek istiyordu sanırım başlıklardan bahsetti. “Zagor – Kara Korsanın Hazinesi”, “Drakula İstanbul’da”, “Küçük Prens” ve “Turist Ömer Uzay Yolunda” fotoromanları yer alacaktı. Ben de o zaman bir katkıda bulunmalıyım çok ilginç hikayeler var dedim ve 90’lardan itibaren Zagor filmini arayışımızın hikayesini yazdım. Bu vesile ile hem Onar Films sahibi Vassilis’i hem de yıllarca Zagor filmlerini araya Metin Demirhan‘ı anmış olduk.

Zagor Fotoromanı da güzel bir katkı oldu. Aşağıda gördüğünüz sahneyi kamera hareketini bölüm bölüm yakalayıp birleştirip panaromik bir etki yakalayan Güven Erkin’i de tebrik ederiz.

Zagor ucuz fanzin fotoroman

Ancak Güven Erkin Erkal cidden boş durmamış içeriği daha da zenginleştirmiş. Vala Somalı‘dan “Kaçak İstanbul’da” benim için sürpriz oldu. Çizimler efsane Mad tarzı. Sinan Gürdağcık ve Talat Güreli‘den “Süpürmen” de değerli bir katkı.

Metin Demirhan‘ın ilk çizgiromanı “Sabata Geliyor” ise gerçekten çok değerli bir katkı oldu. Türk işi Kovboylar külliyetımıza katacağımzı çok değerli ve nadide bir çalışma.

Dergide Bilge Kösebalaban, Fuat Aktüre, Mehmet Berk Yaltırık, Oytun İdil ve bendeniz Utku Uluer yazılarımızla yer alıyoruz.

Ucuz Fanzin 52 Sayfa A4 ebat. Her sayı sadece sayılı koleksiyoncuya ulaşıp bir daha basılmayacak. Sadece 70 tane basıldı. Tükenmeden alınız!

Ucuz Fanzin 52 Sayfa A4 ebat. Her sayı sadece sayılı koleksiyoncuya ulaşıp bir daha basılmayacak. Sadece 70 tane basıldı. Tükenmeden alınız!

Bu arada 1. sayının devamı da sıcağı sıcağına geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir