Altın Portakal Jürisi, belli oldu

Yayına hazırlayan: Uğur Yedinci

Bu yıl 57’ncisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yapılacak ulusal yarışmaların jüri üyeleri açıklandı.

Festivalden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 3-10 Ekim tarihlerinde yapılacak festivalde, hazırlıklar son aşamaya geldi. Bu kapsamda festivalin ulusal yarışma bölümlerinin jürileri belirlendi.

Uzun metraj jürisine Ercan Kesal başkanlık edecek 
57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal yarışmalarında jüri üyeleri belli oldu. Uzun metraj jürisine, Ercan Kesal başkanlık edecek.

Festivalin bu yılki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal başkanlığında oluşturuldu. Jüride, senarist-gazeteci-yazar-oyuncu Gülse Birsel, senarist ve yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ile gazeteci-yazar-tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral yer aldı. 

Belgesel ve kısa metraj film yarışmaları

Festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması jüri üyeleri de belirlendi. Belgesel film yarışmasındaki ödüllerin Bingöl ElmasKöken Ergun ve Kurtuluş Özgen‘den oluşan jüri tarafından belirleneceği festivalde, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması jürisi ise Cemre EbuzziyaMüge Turan ve Ömür Atay‘dan oluştu.

Festivalde, Ulusal Uzun ve Kısa Metraj film yarışmalarında 12’şer, Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ise 10 film ödül mücadelesi verecek.

Festivalin yarışma seçkilerinin jüri üyelerince yapılacak değerlendirmesi sonucunda, sinema sanatında ulusal alanda verilen en prestijli ödüllerin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi‘nin sağladığı toplam 860 bin TL maddi destek de sahiplerini bulmuş olacak.

FİLM-YÖN ve SİYAD ödülleri de verilmeye devam edecek

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ayrıca Çiğdem VitrinelMustafa Kara ve Tunç Davut‘tan oluşan Film Yönetmenleri Derneği jürisi, FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü‘nün sahibini belirleyecek.

Sinema yazarları Coşkun ÇokyiğitGül Yaşartürk ve Murat Tırpan‘dan oluşan jüri de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü‘ne layık görülecek filmi seçecek.

Ödüller, 10 Ekim’de sahiplerini bulacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in başkanlığını üstlendiği, idari direktörlüğünü geçen yıl olduğu gibi Cansel Çevikol Tuncer‘in, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu‘nun, sanat yönetmenliğini Başak Emre‘nin, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Olena Yershova Yıldız‘ın yürüttüğü festivalde ödüller, 10 Ekim akşamı düzenlenecek kapanış töreninde sahiplerini bulacak.

One thought on “Altın Portakal Jürisi, belli oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir