Bir Film, İki Yıldız, İki Haber – Kadir İnanır & Fikret Hakan

23 Nisan 1975 tarihli Hey Dergisinden: Bir Film, İki Yıldız, İki Haber - Kadir İnanır & Fikret Hakan - Hey Gidi Yeşilçam

Kadir İnanır, Fikret Hakan, Zerrin Arbaş, Süleyman Turan, Ayfer Feray, Turgut Boralı, Nevin Nuray, İhsan Baysal, Vural Pakel‘in ”Yatak Hikayesi” adlı filminde biraraya geliyorlar, başrol paylaşıyorlar. Sette resimler çekilirken ikisiyle de ayrı, ayrı konuştuk. Sorular sorduk, ilginç olduğunu sandığımız cevaplar aldık. Şimdi bunları size sunuyoruz.

Kadir İnanır (Sınavları nedeniyle sinemaya 3 ay ara verdi)

Kadir İnanır, film setlerinde bile defter, kitapla dolaşıyor. Gazetecilik ve Halka İlişkiler Yüksek Okulu öğrencisi… Sınavlar da iyice yaklaştı… Bu yüzden ışıklar yapılırken, ”tek planlar” çekilirken bir sessiz köşeye çekilip ders çalışıyor.

Ders çalışıyor ama, ”sinema – okul” ikilemi onu ya yardan, ya serden geçme zorunluluğunda bırakıyor… Türk sinemasının özelliklerinden biri de çekimin, özellikle harici sahnelerin hava durumuyla yakından ilgili oluşu… Bu yüzden mayıstan eylüle kadar olan dönem, sinema yıldızları için tam bir çalışma süresi oluyor. Buna karşılık Kadir İnanır, sınavlar nedeniyle en iyi aylar olan nisan, mayıs, haziranda film alıyor. Bu yüzden gelen çok iyi üç teklifi kabul edememiş.

-”Düşündüm, iki iş birarada olmayacak” diyor. ”Yani sınav sırası film alsam hem derslere gereği gibi hazırlanamayacağım, hem de çalışmaları aksatacağım. İkisini birarada yürütmek, ikisinde de ”tam başarıyı” engelleyecek. Bu nedenle haziran sonuna kadar sinemaya ara vereceğim. Son imtihan bitince, gene setlere döneceğim.”

Evet, bugünlerde Kadir İnanır’ın tek düşüncesi filmi tamamlayıp derslerine dönmek, imtihanlara hazırlanmak. Tabii bu arada gelen teklifleri de ”Haziran sonuna kadar beni mazur görün” diyerek geri çevirmek.

”Yatak Hikayesi” adlı filmin başrol üçlüsü, filmin bir sahnesinde… Önde Fikret Hakan ve Zerrin Arbaş, geride Kadir İnanır.

Kadir İnanır ile Fikret Hakan ilk kez bu filmde bir araya geliyor, başrolü paylaşıyorlar.

Fikret Hakan (Sahneyi tamamen bıraktı. Sinema konusunda 2 yıl sonra karar verecek)

23 Nisan 1975 tarihli Hey Dergisinden: Bir Film, İki Yıldız, İki Haber - Kadir İnanır & Fikret Hakan - Hey Gidi Yeşilçam

Fikret Hakan ile haberlerimizin ilki, şarkıcılıkla ilgili… Hakan sahneyi bırakmış. Peki ama neden?

”-Ben şarkıcı olmadan da, sahneye çıktığım zamanda söyledim. Ben aktörüm, sahnede (şarkıcı oynuyordum)… Bu, 2 yıl sürdü, alacağımı aldım, bıraktım.”

”-İlerde döner misiniz?”

”-Yakın gelecekte hayır… 2-3 yıl sonra belki… Ama o zamanda içkili gazinolarda çalışmam, duhuliye ile girilen yerlerde çalışırım… O da, belki.”

”- Peki, sinema?”

”- O konuda 2 yıllık bir opsiyonum var… Kendi kendime 2 yıllık bir süre tanıdım. Bu süre içinde aklımdakileri gerçekleştirebilir, düşündüğüm projeleri yapma olanağı yaratabilirsem, sinemaya devam eder. Aksi halde ona da elveda…”

Yine Birlikteler

Fikret Hakan’la Kadir İnanır arasında bazı ortak noktalar var… O bir yana, ortada ”3 Arkadaş” olayı var. Biliyorsunuz, bu film iki kez çevrildi. 1958 yılında çevrilen filmde Fikret Hakan, başrolü Muhterem Nur’la paylaştı. İkinci kez renkli olarak çekildi film, bu defa da Kadir İnanır; Fikret Hakan’ın rolünü oynadı, Muhterem Nur’un rolü de Hülya Koçyiğit’e verildi.

”Yatak Hikayesi”nde ikisi de çapkını canlandırıyorlar. Biri şehirli bu çapkınların, öteki kasabadan gelmiş… Çatışıyorlar, anlaşmazlık çıkıyor, bu sırada bir yol bulunuyor. Gelen kıza kim sahip çıkarsa, öteki şehri terk edecek…

”Motor” dendiği zaman karşı karşıya gelen, sürekli münakaşa eden iki aktör, ”stop” sesiyle birden canciğer kuzu sarması oluveriyorlar. Uzun aralarda Kadir, dersçalışmak için tenhaya gidiyor ama 3-5 planlık aralarda bir köşeye çekilip konuşuyorlar, dertleşiyorlar. Bu arkadaşlığın sonucu şu : Kadir İnanır – Fikret Hakan sonbaharda, bir başka filmde yine birlikte oynayacaklar.

Derginin orjinal metnine sadık kalınmıştır, noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not : 23 Nisan 1975 tarihli Hey Dergisinden

Ercan Demirel Arşivi – Düzenleyen : Sabahattin Bilgiç

Hey Dergisi

Hey Gidi Yeşilçam – Hey Dergilerindeki Yeşilçam içeriklerinin dijital hali

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir