Sağlık çalışanlarına Altın Portakal

Yayına hazırlayan: Uğur Yedinci

Altın Portakal Film Festivali’nin tanıtımı için hazırlanan afişle küresel salgın sürecinde, cephesi olmayan savaşın kahramanları Altın Portakal ile onurlandırıldı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nin tanıtımı için hazırlanan iki afişten birinde, küresel salgın sürecindeki kahramanca mücadelelerine atfen sağlık çalışanlarına yer verildi.

Bu yıl 57’ncisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivalinin tanıtımı için hazırlanan afişle küresel salgın sürecinde, cephesi olmayan bir savaşın kahramanları Altın Portakal ile onurlandırıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleşecek festivalin tanıtımı için önceki yıllardan farklı olarak, iki afiş birden hazırlandı. Afişlerden birinde, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Fatma Girik portresi yer aldı, diğerinde ise küresel salgın sürecindeki kahramanca mücadeleleri dolayısıyla sağlık çalışanı tasvir edildi.

Bu yıl, Altın Portakal Ödülü‘nü, görülmeyen bir düşmanla özveriyle ve hayatlarını ortaya koyarak mücadele eden sağlık emekçilerine adayan festival, bu anlayışla hazırlatılan afişinde Altın Portakal Heykeli’ni büyük bir gurur ile havaya kaldıran sağlık çalışanı tasvirine yer verdi.

Bu afiş çalışması ile tüm sağlık emekçilerine sonsuz teşekkürlerini sunmak isteyen festival komitesi, onlara bu zor dönemde moral vermeyi amaçladı.

Altın Portakal’ı iki kez kazanan Fatma Girik, bu kez afişte
Altın Portakal Film Festivali’nin tanıtımı için hazırlanan afişle küresel salgın sürecinde, cephesi olmayan savaşın kahramanları Altın Portakal ile onurlandırıldı.

Festivalin diğer afişini ise Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Fatma Girik portresi süsledi.

Festivalin 1965’te yapılan ikincisinde,  Atıf Yılmaz‘ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı filmindeki performansı ile 1967’de de Ertem Eğilmez’in Sürtüğün Kızı filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü‘nü alan Fatma Girik, bu kez 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali afişiyle sinemaseveri selamlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3-10 Ekim tarihlerinde açık hava sinemalarında yapılacak gösterimlerle gerçekleştirilecek.

One thought on “Sağlık çalışanlarına Altın Portakal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir