Sinemada Öncü Kadınlar

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul İsveç Araştırma Enstitüsü işbirliği ile organize edilen DİYALOGLAR / DİALOGLAR etkinliği çerçevesinde, Türkiye sinemasının öncü kadınlarının anlatıldığı zaman çizelgesi sunulacak.

Disiplinler arası söyleşi, panel ve sunum dizisi olan etkinlik için İsveç Enstitüsü tarafından orijinal olarak geliştirilen Sinemada Öncü Kadınlar zaman çizelgesinin Türkçe baskısı, özel olarak hazırlandı. Her iki zaman çizelgesi de etkinlik sırasında izleyiciyle paylaşılacak.

İnternet üzerinden düzenlenecek seminerin moderatörlüğünü, Zeynep Serinkaya Winter yapacak. Seminerde, Azize Tan (Başka Sinema), Louise Wallenberg (Stockholm Üniversitesi Medya Çalışmaları Bölümünde profesör), Anna Serner (İsveç Film Enstitüsü CEO’su) ve Sezen Kayhan (Senarist ve yönetmen), konuşmacı olarak yer alacak.

Yalnızca İngilizce olarak gerçekleştirilecek etkinlik, 23 Eylül Çarşamba günü saat 19.00‘da başlayacak. Etkinliğe katılmak isteyenlerin, giriş kodu almak için 22 Eylül’e kadar [email protected] adresine kayıt olması gerekiyor.

Etkinliğin tanıtım bülteninde ise şunlar ifade edildi:

Sessiz sinema dönemden beri kadınlar, film yapımcılığına dahil oldular. Birçoğu, zamanında öne çıkmasına rağmen çok geçmeden unutuldu. Küresel film endüstrisi hala erkeklerin egemenliği altında ancak birçok ülkede kadınlar, giderek haklarını üstleniyor. Sinemada Öncü Kadınlar web seminerimiz için, sinema endüstrisinde çalışan akademisyenleri ve kadınları hem Türkiye’den hem de İsveç’ten tarihsel bir bakış açısı vermeye ve elde edilen kazanımları ya da hala önümüzde olan zorlukları tartışmaya davet ettik.”

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul İsveç Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle organize edilen DİYALOGLAR / DİALOGLAR etkinliği çerçevesinde, Türkiye sinemasının öncü kadınlarının anlatıldığı zaman çizelgesi sunulacak.

One thought on “Sinemada Öncü Kadınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir