Altın Portakal Film Festivali, başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali3 Ekim Cumartesi akşamı düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

Tören, Yekta Kopan’ın sunumuyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi Televizyonu, Kanal V ve festivalin sosyal medya hesaplarından saat 19.30’dan itibaren izlenebilecek.

Biletli gösterimlerde, her seans için sağlık çalışanlarına özel, 50 ücretsiz davetiye ayrıldı.

Yıldızların Altında Sinema

Festivalde yer alan ulusal ve uluslararası yarışma filmlerinin gösterimleri, Yıldızların Altında adıyla oluşturulan üç açık hava sinemasında, seyircilerin ateş ölçümü yapılarak alana alınması, mesafeli oturma düzeni ve maske takma zorunluluğu gözetilerek yapılacak.

Festivalde, Cam Piramit yanında kurulan Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Konyaaltı Sahili’nde kurulan Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yanındaki Amfi Tiyatro’da kurulan Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında da Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışması filmleri gösterilecek.

Ulusal belgesel ve kısa metraj filmlerinin gösterimleri sonrasında yönetmen ve film ekiplerinin katılımıyla söyleşilerin yapılacağı festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin söyleşileri ise gösterimlerinin ertesi gününde saat 11.00 ve 12.30’da AKM önünde kurulan basın merkezinde düzenlenecek.

Biletler satışa çıktı

Festival biletleri, Biletix üzerinden ve AKM gişelerinden satışa sunuldu.

Bilet ücretleri indirimli 3, tam ise 5 lira olarak belirlenen festivalde, Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında gerçekleşecek Ulusal Kısa Metraj ve Belgesel Film Yarışması gösterimleri ücretsiz izlenebilecek.

Sağlık çalışanlarına ücretsiz davetiye
57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3 Ekim Cumartesi akşamı düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

Festivalde, ücretli film gösterimleri için ayrıca küresel korona salgınındaki fedakarca çalışmaları onuruna, sağlık çalışanlarına özel ücretsiz davetiye hakkı tanındı. 

Bu kapsamda Yıldızların Altında 1 ve Yıldızların Altında 2 açık hava sinemalarında gerçekleşecek biletli gösterimlerde, her seans için sağlık çalışanlarına özel 50 ücretsiz davetiye ayrıldı. Davetiyeler, AKM gişelerinde kimlik ibraz eden tüm özel ve kamu sağlık çalışanlarınca alınabilecek.

Festival, 10 Ekim‘de sona eriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir