Türk Sineması için İki Genç Arıyoruz / Yarışma Büyük İlgi Gördü

15 Aralık ve 29 Aralık 1971 tarihli Hey Dergilerinden Türk Sineması için İKİ GENÇ ARIYORUZ

BÖLÜM 1

Hey’in açtığı yarışmaya katılmakla siz de bir anda şöhret ve paraya kavuşabilirsiniz

Beyazperdede yıldız olmayı arzulayan gençlere HEY büyük bir imkan hazırladı. Önceki iki sayımızda açıkladığımız gibi biri kız, biri de erkek olmak üzere iki genç arıyoruz. Bunun için de bir yarışma açtık. Bu yarışma sonucunda kazanacak olan kız ve erkek KERVAN FİLM‘in çevireceği filmde başrolü oynayacaklar ve ayrıca 10’ar BİN LİRA da para armağanı alacaklar.

YARIŞMA NASIL OLACAK?

Yarışma iki bölümden ibaret olacaktır. Birinci bölümde yarışmacılardan gelecek (18×24) ebdadında biri portre, diğeri de boy resimleri, yedi kişilik jüri tarafından değerlendirilecektir. Bu değerlendirme sonucunda 5’i kız, 5’i de erkek olmak üzere 10 ADAY tesbit edilecektir. İkinci bölümde ise bütün iş okuyucularımıza düşecek. HEY’de yayınlanacak 10 adayın resimlerinden, yarının yıldızı olmaya layık gördüğümüz adaylardan ikisinin (biri erkek, biri kız) adlarını ve numaralarını yazıp, HEY’e göndereceksiniz. Yarışma sonuçlandıktan sonra da kazanan kız ve erkek yarışmacılarla KERVAN FİLM sahibi Ümit Utku arasında kontrat imzalanacaktır.

Ayrıca, yarışma sonucunu doğru tahmin eden okuyucularımız da Türk sinemasının ünlü yıldızlarından bir hatıra olarak giyim eşyalarını kazanmış olacaklardır.

Sinemaya geçmek isteyen gençlerin şimdi yapacakları tek şey biri portre, biri de boy olmak üzere (18×24) ebadında fotoğraflarını çektirip HEY’e göndermeleridir. Yarışmacılar, fotoğraflarıyla beraber aşağıda görülen ANKET’i de doldurup ”HEY Dergisi İki Genç ARIYORUZ. Nuruosmaniye Cad. No:65 Cağaloğlu – İstanbul” adresine yollamaları gerekmektedir.

15 Aralık ve 29 Aralık 1971 tarihli Hey Dergilerinden Türk Sineması için İKİ GENÇ ARIYORUZ

Yarışmaya son katılma tarihi 25 Aralık’tır.

Şartlar

  1. 18 yaşından küçük, 27 yaşından büyük olmamak.
  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  3. Yarışmaya genç kızlar ve erkekler yanında evli ve dul olanlar da katılabilir.
  4. Yarışmacıların iyi ahlak, kişilik ve yüz, beden güzelliğine sahip olmaları şarttır.
  5. Bundan önce, bunun gibi yarışmaya katılıp derece alanlar, yarışmamıza katılamazlar.

NOT:

Evli hanımların eşlerinden, yarışmaya katılmak isteyen 18 yaşından küçük kızlar ve erkeklerin de anne ve babalarından yarışmaya girebileceklerine dair bir muvafakatname göndermeleri şarttır.

BÖLÜM 2

YARIŞMA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

İlk elemeyi kazanan 10 aday 12 Ocak’ta açıklanacak

Beyazperdede yıldız olmayı arzulayan gençler arasında açmış olduğumuz yarışma büyük ilgi gördü. Hemen hemen Türkiye’nin dört bir yanından, sinemaya geçmek isteyen gençler HEY’e mektup yağdırdılar.

Yarışmaya katılmak isteyen gençlerden (18×24) ebadında biri portre, biri de boy olmak üzere iki resimlerini ve yarışma fişlerini doldurup göndermeleri istenmişti. Oysa, bazı yarışmacılar vesikalık ve 18×24 ebadına uymayan fotoğraflarını yolladılar. Fakat, jüri yarışmacıların bu fotoğraflarını onayladı ve böylece yarışmaya katılan tüm gençlere şans tanımış oldu…

JÜRİNİN ÇALIŞMASI

Yarışmacılardan gelen yüzlerce yüzlerce fotoğraf üzerinde yedi kişiden kurulu jüri çalışmalarına başladı.

Bilindiği gibi yarışma iki bölümden ibaret. İlk olarak yedi kişiden kurulu jüri gelen fotoğraflar üzerinde ilk değerlendirmesini ve beşi kız, beşi de erkek olmak üzere 10 adayı tespit edecek… Bundan sonraki görev ise siz HEY okuyucularına düşecek. Önümüzdeki hafta 10 adaydan 5 kız adayın fotoğrafları HEY’de yayınlanacak. Ondan sonraki hafta da 5 erkek adayın resimleri yer alacak. İşte siz okuyucularımıza da 10 adayın resimlerinden, yarının yıldızı olmaya layık gördüğünüz adaylardan ikisinin (Biri kız, biri erkek) adlarını ve numaralarını yazıp HEY’e göndereceksiniz. Bu surette, sizlerin vereceği oylar sonucunda da derginiz HEY, sizlerin de yardımıyla iki genci Türk beyaz perdesine armağan etmenin mutluluğunu duymuş olacak. Tabii ki, bu mutluluğu HEY, siz okuyucuları ile paylaşmış olacak.

15 Aralık ve 29 Aralık 1971 tarihli Hey Dergilerinden Türk Sineması için İKİ GENÇ ARIYORUZ

Oylarınız sonucunda kazanacak olan kız ve erkek yarışmacı, film çevirmeye başladıkları zaman KERVAN FİLM sahibi Ümit Utku’dan 10’ar bin lira alacaklar ve böylece kız ve erkek yarışmacı, KERVAN FİLM’in çevireceği (Aynı veya ayrı ayrı) filmlerde başrolde oynamış olacaklar. Bu konu da işi garantiye almak için de yarışmacı iki gençle KERVAN FİLM sahibi Ümit Utku arasında bir mukavele yapılacak. Bu yarışmada gençlerin sinemaya geçmesi için büyük bir katkı da bulanan KERVAN FİLM, kazanacak olan iki gencin filme başlamadan önce de deneme filmlerini çekip, perdeye hazırlıklı bir şekilde girmelerini sağlamış olacak.

YILDIZLARIN HEDİYE YAĞMURU

Yarışmacılara oy gönderip kazanacak olan kız ve erkek yarışmacıyı doğru bilenler, beyazperdenin ünlü yıldızlarından çeşitli hediyeler alacaklar. Okuyuculara hediye verecek olan ünlü yıldızlar ise şunlar: Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Filiz Akın, Türkan Şoray, Kartal Tibet, Yılmaz Güney, İzzet Günay, Engin Çağlar, Zeynep Aksu, Arzu Okay, Fatma Karanfil, Cüneyt Arkın, Zeynep Değirmencioğlu, Menderes Utku, Fatma Girik, Sadri Alışık, Feri Cansel, Ayhan Işık, Esen Püsküllü, Uğur Güçlü, Nebahat Çehre, Oya Peri, Mine Mutlu, Selam Güneri, Nazan Şoray, Sevgi Can, Nilüfer Koçyiğit, Ülkü Özen, Murat Soydan, Salih Güney.

İki Genç JÜRİ:

Yarışmacıların gönderdikleri fotoğraflar üzerinde ilk değerlendirmeyi yapıp, 10 adayı tesbit edecek olan yedi kişilik jüri şu isimlerden kurulu :

Ümit Utku (Kervan Film Sahibi), Enver Burçkin (Görüntü Yönetmeni), Ülkü Erakalın (Yönetmen), Çolpan İlhan (Sanatçı), İzzet Günay (Sanatçı), Tuncan Okan (Film Eleştirmeni), Altan Demirkol (Hey Temsilcisi).

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: 15 Aralık ve 29 Aralık 1971 tarihli Hey Dergilerinden Türk Sineması için İKİ GENÇ ARIYORUZ / YARIŞMA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

Hey Dergisi

Ercan Demirel arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir