Erkmen Sağlam ile 7’den 77’ye TV Youtube’ta

7’DEN 77’YE TV YOUTUBE’DA YAYINDA!

7’den 77’ye bu sefer YouTube’da bir TV kanalı olarak karşımıza çıkıyor. Her hafta pazar günü Barış Manço ile evlerimize konuk olan 7’den 77’ye herkesin büyük ilgiyle takip ettiği bir programdı. Manço ve ekibi bizim için araştırıyor, geziyor, sorguluyordu…

Aslında işin mutfağına indiğimizde 7’den 77’yeBarış Manço ve Erkmen Sağlam‘ın hazırladıkları, Barış Manço‘nun sunuculuğunu yaptığı TRT’de yayınlanan aile, çocuk ve eğlence programı idi. İlk yayın tarihi olan 8 Ekim 1988 program pazar günleri yayınlanmıştı. Program çeşitli bölümlerden oluşmaktaydı. Bunlardan en önemlisi Adam Olacak Çocuk idi.

ZAMAN HARCAMAK İÇİN DEĞİL, ZAMANI DEĞERLİ KILMAK İÇİN ÇIKTI YOLA…

Uzun pandemi günlerinde anılarını yaşarken bir tür dürtü ile kolları sıvadı Erkmen Sağlam. Yaşadıklarını yazmaktansa anlatmaya başladı. Ve geçer giderken yaşadıklarını kameraya anlatırken hayatının ekseni olan, yapımcılığını ve yönetmenliğini Barış Manço ile birlikte yaptığı 7’den 77’ye çıkıverdi ortaya.

Yaşananlarda da, anlatılarda 7’den 77’ye’yi değerli kılan hep birlikte bütün çalışanlarca benimsenen Manço Felsefesi, o felsefenin anlatıları ve de 7’den 77’ye ülkede yaşayan kişilerin paylaşımlarıydı.

Şimdi aynen Barış Manço ile 7’den 77’ye tadında 7den 77ye TV yayına girdi geçtiğimiz aylarda YouTube üzerinden. Hem de 32 yıl sonra, Barış Manço ile 7’den 77’ye’nin 1988 yılında ilk yayına girdiği gün olan bu yılın 8 Ekim’inde.

Kopenhag

7’den 77’ye TV size, bize, hepimize ait “Tarihten Sanata, Sanattan Sağlığa, Sağlıktan Adalete, Adaletten Kişisel Bakım ve Estetiğe” herkesin ilgi alanına giren her konu konunun uzmanlarının sunumlarında yer alıyor.

Ve tabii ki Hayata Dair, Barış’a Dair ve 7’den 77’ye Dair’de kamera önü arkası tekrar yaşanır oluyor programın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam‘ın anlatımlarında, her konu yer alıyor. Ancak “Manço” anlayışına uygun olarak “Para, İnanç ve İman ile Siyaset” konuşulmuyor, tartışılmıyor.

Uzman ve kariyerleri ile tanınan ve toplumda saygın kişilerin anlatımlarında yine “Tarihimiz, Kültürümüz, Gelenek ve Göreneklerimiz, Geleneksel Aile Terbiyemiz, Sanatımız, Müziğimiz ve İnsani Değerlerimizden” söz ediliyor.

Bundan böyle 7’den 7’ye TV yi izleyenler eğlenirken dünyada ve ülkemizde neler oluyor bitiyor haber alacak, öğrenecek. “7’den 7’ye TV” ekranlarda, bilgisayarlarda, tabletlerde, telefonlarda zaman harcamak için değil zamanı değerli kılmak için izleyenleriyle buluşacak…

Erkmen SağlamBarış Manço ile olan ortak dostları İzzet Öz, Moğollar’dan Taner Öngür gibi usta isimleri de yanına alarak, anılarını bu TV kanalında Barış Manço ile 7’den 77’ye’nin doğum günü olan 8 Ekim tarihinde anlatmaya başladı. Kanal yayında, usta isimler YouTube’da…

Türk televizyonlarının duayen isimlerini değişen dünyanın yeni teknolojisi dijital medyada da görmek çok güzel. Sürpriz isimler ve yine içeriği zengin konularıyla bu kanal izlenir.

Kushimato


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir