Film Karelerinde Yeşilçam 151

Film Karelerinde Yeşilçam 151 ile karşınızdayız. Bu haftaki Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Emrel Aykut Akalın’a aittir. 150. paylaşım şerefine bu hafta 12 karemiz mevcut.

Yıllardır devam ettiğimiz paylaşımlarımız yüzlerce kareye ev sahipliği etti. Sinematik Yeşilçam yazarları ağırlıkla yakaladığı karelere yer vermeye devam ediyoruz… Bu hafta birbirinden güzel 12 karemiz mevcut. Bu konuda en geniş arşivi oluşturduk o sebepten her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kartal Tibet Film Karelerinde Yeşilçam

Kemal Sunal’ın Öğretmen adlı filmini uzun yıllardır izlememişim ki Kartal Tibet‘in filmde rol aldığını hiç hatırlamıyorum. öğrenci çocuklardan birinin babası rolünde kısa bir sahnede oynamış yüksek ihtimal ya gelen oyuncu oynayamadı yada sete gelemedi yoksa Kartal Tibet kendi yönettiği filmlerde böyle diyaloglu pek oynamaz. genelde ya dublajda konuşur yada çok az görünür.

O Fatma Girik ve Halil Ergün ile 1990 yapımı Gün Ortasında Karanlık filminde Fatma Girik’in oğlunu oynadı o ERDAL YALÇIN.

Cihat Tamer sayısız dizi,sinema filmi ve tiyatro oyununda oynamış çok iyi bir aktör fakat **perihan abla **dizisindeki oyunculuğunu çok beğenirim. bu dizideki rolden de kaynaklı olarak ve tabiki şevket altuğ ile paslaşmalarından da olsa gerek ORTAOYUNU tarzındaki bu rol için umur bugay‘ı da saygı ile anmak gerekir. kısaca Cihat Tamer diğer bütün rollerinden çok daha farklı bu rolde.

Nil Ünal ve Tayfun Coragan Sevimli Hırsız adlı filmde…

Türk Sinemasının değerli görüntü yönetmeni merhum Çetin Gürtop.
saygı ve rahmetle anıyorum.

Rahmetli Güzin Özipek‘in oyunculuğunu Bizimkiler dizisinde çok beğenirdim. Sevgi saygı ve rahmetle…

Çok beğendiğim bir oyuncu olduğu için izlediğim her filmden mutlaka bir kare paylaşıyorum. ALİ ŞEN.

Mahalleye gelen gelin 1961 Osman Seden’in siyah beyaz dönemde çektiği güzel bir film. osman seden’in 1960’lı yıllarda çektiği çoğu film sabun köpüğü tarzında filmler ve çoğunu beğenmem ama bu film çok iyi. tabi bunu sıkı bir osman seden hayranı olarak söylüyorum. ama siyah beyaz dönemde izlemediğim güzel filmlerde vardır şüphesiz… tabi osman seden’in 1974’den sonra yönetmenliğinde olumlu anlamda ve yönetim olarak epeyce değiştiği bir gerçek…

Hüseyin Peyda.
Erdoğan Engin’in kamerasından. Aslında 3-5 kişi hariç yeşilçam’da özellikle yan rollerdeki çoğu oyuncu ilginç yani farklı bir yüze sahip olduğu için tercih edilmiş. ama Hüseyin Peyda gerçekten yüz olarak benzeri olmayan bir aktördü. Gerçekten “çivi gibi sert surat” sözü Peyda için çok uygun.

151. Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda filmlerden yakalanan kareler ve altlarındaki yazılar/bilgiler Emrel Aykut Akalın’a aittir.

**Bitmeyen Mücadele **filminin kamera asistanı Paşa Gündoğdu filmde ufak bir rolde oynamış. filmde Mengü Yeğin‘e asistanlık yapmış.

Karizmatik tavırları ile Ekrem Dümer. Her ne kadar kendisini 1960’lı yıllardan itibaren sinemamızda görsekte daha çok yoğun olarak 1980’li yıllarda filmlerde oynamıştı. Çoğunlukla kendi dublajını da kendi yapardı (80’li yıllarda)

151. Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda filmlerden yakalanan kareler ve altlarındaki yazılar/bilgiler Emrel Aykut Akalın’a aittir.

Philips‘in kendisini ispatlama zamanlarından yıl 1960 megafonlar yükseğe asıldığından yazının büyük olması normal diyelim

Film Karelerinde Yeşilçam 151

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir