Aydemir Akbaş’ın Yeni Filmi: Astronot Fehmi

”Uzay Fehmi” iken adı sonradan Astronot Fehmi olarak değiştirilen filmde Aydemir Akbaş, Necla Fide, Karaca Kaan, Nilgün Ceylan ve Yüksel Özgen oynuyorlar. Naki Yurter yönetiminde çekilen filmde Uzaya kaçırılan bir Dünyalının başından geçenler hicvedilerek anlatılıyor.

Her filminde kılıktan kılığa giren Aydemir Akbaş, şimdi de astronot oldu… Dünyamızdaki güncel olaylar ile, fezadaki bir gezegende geçen olayların hicvedildiği filmin senaryosu Işık Toraman‘ın. Naki Yurter yönetiminde çekilen filmin başrollerini Aydemir Akbaş, Necla Fide, Karaca Kaan, Yüksel Gözen, Meltem Gül ve Nilgün Ceylan paylaşıyorlar.

Uzaydaki Dünyalı

Aydemir Akbaş (Fehmi) bir dairede memurdur. Özel yaşamı ve dairedeki sekreterlerle ilişkileri normal düzeyde değildir. Hele müdürü Yüksel Gözen ile ilişkisi patlama noktasına gelmiştir. Sekreter Necla Fide ve Karaca Kaan, sürtüşmelerin odak noktasını oluşturmaktadır.

Fehmi, bu bunalımlı dönemlerinden birinde fezadan gelenlerce kaçırılır. Bir gezegenden gelen uzaylılar, nesillerinin devamı için götürürler Fehmi’yi. Önce şaştığı bu kaçırılma işine sonra pek sevinir Fehmi… Zira dünyada beğendiği hiçbir şey kalmamıştır. Ancak uzay gezegenindeki yaşantısından memnun kalacağını umarken hayal kırıklığına uğrar Fehmi…

Kuru fasulye ister

Karnı acıkan Fehmi’nin önüne, tabak içinde birkaç tablet getirirler. Ne olduğunu sorunca, yemek olduğunu söylerler… Tadına bakar, beğenmez ve ”Kuru fasulye isterim” diye tutturur… Onu ister, bunu ister bulamaz ve isyan eder… Elektronik beyini kırıp parçalar ve içinden çıkarıp aldığı beyni tava yapıp yer. En sonunda, ”Uzay dünyadan daha kötüymüş” deyip dünyay döner.

Sertaç Karan‘ın görüntülediği Astronot Fehmi filmi için Aydemir Akbaş, ”Güldürürken düşündüren bu filmin çok beğenileceğini ve yılın rekor işini yapacağını söyleyebilirim” diyor.

Hey Gidi Yeşilçam köşemizde bu hafta, 25 Aralık 1978 tarihinde Hey Dergisi'nde müjdelenen Astronot Fehmi film haberini sayfalarımıza taşıdık.

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: 25 Aralık 1978 tarihli Hey dergisinden ”Aydemir Akbaş’ın Yeni Filmi: Astronot Fehmi” haberinden

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir