Fenerbahçe İçin Canını Verebilecek Bir Aktör: EKREM BORA

Merhabalar, bu yazımda sizlere sinemamızın büyük aktörlerinden Ekrem Bora’nın Fenerbahçe’ye duyduğu tutkulu sevgisinden bahsedeceğim.

O derece Fenerbahçeliydi ki kendisini kaybettiğimiz 01 Nisan 2012 tarihinden iki hafta önce yoğun bakımdan çıktığında, kızı Yasemin Uygurmen ‘Fanatik Fenerbahçelidir. Cumartesi günkü Fenerbahçe – Galatasaray maçını da izlemek isteyecektir. Ne yapacağız bilemiyorum. Hastanede izleyeceği için biraz olsun rahatım.’ demişti.

Kendisi ile maalesef şahsen tanışma fırsatım olmamıştı. Ama hemen her Fenerbahçe maçında stadımızda görüyordum. Genelde, önünde 1907 yazan bir Fenerbahçe tişörtü ile gelirdi maçlara. Uğurlu olduğunu kabul ediyordu sanırım. Onun dışında birkaç kez Dereağzı Tesisleri’mizde de görmüştüm kendisini. Fenerbahçe Dergisi’nde o yıllarda başka bir arkadaş röportaj yapacaktı kendisiyle ve ben de bu yüzden girişimde bulunmamıştım. Bu yazıda hem Fenerbahçe Dergisi’nde hem de Fenerbahçe TV’de Halit Kıvanç’ın programında söylediklerine yer vereceğim.

Ekrem Bora Gazete

Fenerbahçeliliğiniz nereden doğdu?
Bir kere ben Kadıköylüyüm. Okulum olan Kadıköy Ortaokulu da Fenerbahçe Stadı’nın hemen dibindeydi. Futbolcuların üzerindeki o sarı lacivert çubuklu formayı görünce önce renkleri sevdim ve içime işlemeye başladı Fenerbahçe tutkusu.
Maçlara gitmeye başladınız mı?
Elbette. Arkadaşlarla buluşup maçlara giderdik. Futbolcuları hayranlıkla izlerdik. Lefter olsun, Mehmetçik Basri olsun, Kaptan Nedim olsun, bunları hep yakından seyretmiş insanlarız.

Sizin için en unutulmaz maç hangisiydi?
Çok var ama yerinde, yani sahamızda izleyip her anını yaşadığım için 3-0’dan geri gelip de kazandığımız Gaziantep maçını birinci sıraya koyarım. Şampiyonluğa gidiyoruz ama bir anda 3-0 mağlup duruma düştük. Allah’ım, çıldıracağım. Maçı bırakıp da çıkmak da istemedim. Allah’ım ne olur kazanalım dedim. Hakikaten de ilerleyen dakikalarda bizimkiler bir başladılar oynamaya…  Bir… İki… Üç ve tabii o dördüncü gol… Nasıl çıktım stattan biliyor musun? Uçarak çıktım. Müthiş sevinmiştim.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
En büyük Fenerbahçe… Her zaman ve her yerde en büyük Fenerbahçe!

Büyük aktör Ekrem Bora 2011 yılındaki şampiyonluk kutlamalarına katılmış ve bu olay gazetelerde şu şekilde yer almıştı:

‘Sinema sanatçısı Ekrem Bora da Bağdat Caddesi’ndeki şampiyonluk kutlamalarına katılarak, futbolculardan imza aldı.

‘Çatalçeşme’de oturan Bora, kızı Lale, torunu Ceylan ile birlikte Fenerbahçe otobüsünü karşıladı. Otobüs Çatalçeşme’de yavaş yavaş ilerlerken yoldaki kalabalığın içinde Ekrem Bora’yı gören Semih, Bora’nın otobüse yaklaşmasını istedi. Taraftarların arasından otobüse yaklaşan Ekrem Bora, formasını Semih’e attı. Formayı imzalayan Semih, Ekrem Bora’ya geri gönderirken, Uğur Boral da Ekrem Bora’nın fotoğrafını çekti.’

Hepimiz için unutulmaz izler bırakan Ekrem Bora’yı maalesef 1 Nisan 2012’de kaybettik. Filmleri sayesinde hep bizlerle olmaya devam edecek.

Ekrem Bora Cenaze

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan : Ersin Demirel – Mayıs 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir