Yeşilçam Turnuvası 70-79: Necla Nazır vs Fatma Girik

Yeşilçam Turnuvası – Yeşilçam Kadınları 70’ler ÇEYREK FİNAL

Mayıs ayı içerisinde başladığımız ve Sinematik Yeşilçam Youtube kanalımızda sürdürmekte olduğumuz Yeşilçam Kadınları 70’ler Turnuvamızın çeyrek finalinde ilk eşleşmemiz Necla Nazır ile Fatma Girik arasında gerçekleşti.

Biz de 70lere damgasını vurmuş bu iki önemli kadın oyuncumuz üzerine bir münazara gerçekleştirdik. Sohbeti yapanlar:

  • Hakem: Can Sönmez
  • Necla Nazır Takımı: Utku Uluer ve Sabahattin Bilgiç
  • Fatma Girik Takımı: Gökay Gelgeç ve Levent Demirci

Yorumlara görüşlerinizi yazarak ve Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımızda açtığımız anketlere katılarak oy verebilirsiniz!!

Fatma Girik:

Fatma Girik 12 Ağustos 1943 tarihinde İstanbul Kocamustafapaşa’da doğdu. İlkokulu Kocamustafapaşa 28. İlkokulu’nda tamamladı. Cağaloğlu Kız Lisesi’nde başladığı ortaokul eğitimini, maddi imkansızlıklar nedeniyle yarım bıraktı. İlkokuldan itibaren annesiyle birlikte setlerde figüranlık yaptı. İlk başrolünü, Seyfi Havaeri’nin yönettiği Leke (1957) filminde oynadı. Leke’yi, İlk büyük çıkışını yine Memduh Ün’ün yönettiği Ölüm Peşimizde ile yaptı.

1965 yılında Keşanlı Ali Destanı, 1967 yılında Sürtüğün Kızı filmleriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı. Ardından, 1969 yılında Ezo Gelin (1968), 1970 yılında Büyük Yemin (1969) ve Boş Beşik(1969), 1971 yılında Acı (1970) filmlerindeki rolleri ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü. 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yaptı. Belediye başkanlığı yaptığı sırada Söz Fato’da (1990) adlı televizyon programını hazırladı. Son olarak Babalar ve Evlatlar (2012) adlı televizyon dizisinde rol aldı.

Necla Nazır:

Necla Nazır, 1956 yılında Yunanistan’ın İskeçe şehrinde doğdu. Silahtarağa İlkokulu’nda okuduktan sonra öğrenim hayatına devam etmedi. 1972 yılında Ses Dergisi’nin düzenlediği yarışmada birinci olduktan sonra sinemaya başladı.

1973 yılında ilk filmi olan Istırap’ta rol aldı. Ardından Kızım Ayşe (1974), Delisin (1975), Ateş Böceği (1975), Aldırma Gönül  (1978), O Bir Melekti (1987), Kıvılcım (1983) gibi filmlerde oynadı. Nazır, son olarak Hakkını Helal Et (2008) dizisinde rol aldı. (TSA sitesinden)

Ferdi Tayfur ile evlenen Necla Nazır’ın Tuğçe isminde bir kızları oldu daha sonra çift ayrıldılar. Necla Nazır 2017 yılında bir televizyon kanalında “Hanımlar Buyurun” isimli programı sundu.

Necla Nazır vs Fatma Girik

Bir de unutmadan… Videolarımızın tamamını veya bir kısmını bizlerden izin almadan kullanamazsınız.

Kullanmak için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçiniz. https://sinematikyesilcam.com/2021/04/yesilcam-ligi-youtube-kanalimizda-basladi/

Sinematik Yeşilçam: https://www.sinematikyesilcam.com Facebook: https://www.facebook.com/SinematikYesilcam Twitter: https://twitter.com/sinematiksitesi​ Instagram: https://www.instagram.com/sinematik_yesilcam

#NeclaNazır #FatmaGirik #Yeşilçam #SinematikYeşilçam #PaylaşalımGüzelleşelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir