Yeşilçam’ın Taraftarları

Merhabalar, bu yazımda sizlerle Yeşilçam’ın sevilen isimlerinin tuttuğu takımları ve görselleri paylaşacağım. Bu isimleri sadece başrol oyuncuları arasından seçtim. Malum olduğu üzere Yeşilçam’da çok ciddi bir Fenerbahçe hâkimiyeti söz konusu. Ancak bazı isimlerin tuttuğu takım konusu tartışmalıdır. Bu isimlerin kimler olduğunu ve neden tartışıldığını da açıklayacağım.


AYHAN IŞIK: FENERBAHÇE


İlk sıraya, Yeşilçam’ın ilk ve en büyük jönü Ayhan Işık’ı alıyorum. Kendisinin futbola aşırı bir ilgisi yok; ancak Sadri Alışık anılarında ve bizzat röportaj yaptığım rahmetli Erol Büyükburç’tan bunu öğrenme şansım olmuştu. Erol Büyükburç, benim gibi Fenerbahçeli oyuncular, film mekanlarının Fenerbahçe’de olmasını isterdi. Ayhan Işık da bunlardan birisidir. Küçük Hanım serisi Fenerbahçe’de çekilmiştir.’ demişti. Ayrıca Sadri Alışık ve Ayhan Işık’ın birlikte rol aldıkları ‘Helal Olsun Ali Ağabey’ filminde Fenerbahçe şerefine kadeh tokuşturdukları sahne de mevcuttur. Ayrıca 1968 yılına ait bir magazin dergisinde, Ayhan Işık ve eşi Gülşen Işık ile yapılan söyleşide Gülşen Hanım’ın Galatasaraylı, Ayhan Işık’ın da Fenerbahçeli olduğu ifade ediliyor.

CÜNEYT ARKIN: GALATASARAY

Sinemamızın büyük emektarı, kendine has bir ekol oluşturan büyük aktörümüz Cüneyt Arkın, Galatasaray sevdalısıdır. Oğulları ile birlikte yer aldığı filmlerde, oğullarının üzerinde sarı – kırmızı eşofmanlar da hemen dikkati çekiyor. Sanatçımız, sosyal medya hesaplarından zaman zaman derbi ve şampiyonluk paylaşımları yapmaktadır.


KEMAL SUNAL: FENERBAHÇE

Hâlâ tartışma konusudur Kemal Sunal’ın tuttuğu takım konusu. Kendisi bu konuda aslında renk vermemeye çalışmıştır ve zaman zaman bazı gazetelere Galatasaray taraftarı olduğunu ya da Beşiktaş taraftarı olduğunu açıklamıştır. Haber içeriklerine baktığımızda bunların röportaj değil, magazinsel, komedi içerikli olduğunu görürüz. Sanatçımızın ailesi de bugün Kemal Sunal’ın tuttuğu takım konusunda renk vermez. Pekiyi, Kemal Sunal aslında hangi takımlıdır?

Fenerbahçelidir. Bu konuda, Uğur Dündar ve Müjdat Gezen başta olmak üzere, rahmetli Halit Akçatepe ve Ertem Eğilmez’in oğlu Ferdi Eğilmez’in bizzat bana söyledikleri, sanatçımızın Fenerbahçeli olduğudur. Sanatçımız 1985 yılında duayen gazeteci Yener Süsoy ile yaptığı en derinlemesine röportajda da Fenerbahçeli olduğunu açıklamıştır. Merak edenler Google’dan röportaja ulaşabilir. Sanatçımız 1998 yılında Alpay Özalan ile birlikte Televole programına verdiği röportajda, Gol Kralı filminde yönetmen Memduh Ün’ün Beşiktaşlı olması sebebiyle kendisinin de mecburen Beşiktaşlı karakteri canlandırdığını açıklamıştır.


Türkan Şoray: FENERBAHÇE

Bir dönem büyük aşk yaşadığı Rüçhan Adlı’nın Galatasaray’da asbaşkanlık yaptığı dönemlerde, sinemamızın sultanı da Galatasaray formasıyla poz vermişti. Pekiyi, gerçekte hangi takımlıydı Türkan Şoray? 1968 yılına ait Ses Dergisi’nde sanatçıların tuttuğu takımlar açıklanırken, Türkan Şoray da Fenerbahçeli isimler arasında sayılıyor. Ayrıca sanatçımızın 2002 yılında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda maç izlerken fotoğrafları da arşivlerde yer almaktadır.


Kartal Tibet: BEŞİKTAŞ

Yeşilçam’a gerek oyunculuk gerekse yönetmen olarak uzun yıllar hizmet veren Kartal Tibet, Beşiktaş taraftarıdır. Bir söyleşide ‘Abi, sen de mi Fenerbahçelisin?’ sorusuna, ‘Benim adım kanarya mı ulan?’ cevabını vermiştir.

FATMA GİRİK: BEŞİKTAŞ

Sırtına Fenerbahçe forması giyip film çevirmişliği de vardır ama hayatına giren ve iz bırakan isimler de Beşiktaşlılardır. Beşiktaş’ın efsane kalecisi Varol ile ayrılmasından sonra yönetmen Memduh Ün ile uzun yıllar beraber yaşayan sanatçımızın futbolla pek ilgisi yoktur ama Beşiktaşlıdır.

(Devam Edecek)

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan : Ersin Demirel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir