Yeşilçam Turnuvası 70’ler Erken Final: Türkan Şoray vs Gülşen Bubikoğlu

Yeşilçam Turnuvası – Yeşilçam Kadınları 70’ler ÇEYREK FİNAL

Mayıs ayı içerisinde başladığımız ve Sinematik Yeşilçam Youtube kanalımızda sürdürmekte olduğumuz Yeşilçam Kadınları 70’ler Turnuvamızın çeyrek finalindeki son eşleşme Türkan Şoray ile Gülşen Bubikoğlu arasında gerçekleşti.

Her yönüyle ilgi çeken bu eşleşme videosu nefesleri keserken adeta erken final niteliğinde.

70’lere damgasını vurmuş bu iki önemli kadın oyuncumuz üzerine fikirlerini beyan ederek münazarayı gerçekleştiren isimler şu şekilde :

  • Hakem: Sabahattin Bilgiç
  • Türkan Şoray Takımı: Can Sönmez ve Levent Demirci
  • Gülşen Bubikoğlu Takımı: Utku Uluer ve Büşra Yavuzer

Yorumlara görüşlerinizi yazarak ve Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarımızda açtığımız anketlere katılarak oy verebilirsiniz!!

Daha fazla oyu alacak sanatçımızın yarı finale çıkacağı bu eşlemede unutmayın ki son sözü siz değerli takipçilerimiz söylemiş olacaksınız.

Türkan Şoray :

Türkan Şoray, 28 Haziran 1945 yılında İstanbul’da doğdu. Devlet demir yollarında memur Halit Şoray ile ev hanımı Meliha Şoray’ın ilk kızıdır. İlköğrenimine Rami Taş Mektep’te başladı. Ancak farklı mahallelere taşınmaktan dolayı ilköğrenimini 1956’da Feriköy İlkokulu’nda tamamladı. Anne ve babasının boşanmasından sonra annesiyle Fatih Karagümrük’e taşındı. Burada Fatih Kız Lisesi’nin orta bölümüne başladı. Ancak birinci sınıfta okuldan ayrılarak eğitimini yarım bıraktı.

Sinemayla komşusu oyuncu Emel Yıldız aracılığı ile tanıştı. 1960’ta Türker İnanoğlu’nun yönettiği Köyde Bir Kız Sevdim filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. Aşk Rüzgârı (1960) ve Utanmaz Adam (1961) filmlerinden sonra daha çok tanındı ve dönemin önemli dergilerinden Sinema‘da kapak kızı seçildi. Bunu dönemin diğer önemli dergileri Artist, Büyük Gazete ve Ses dergileri izledi.

1972 yılında senaryosunu Safa Önal’ın yazdığı Dönüş filmiyle yönetmenliğe başladı. Film, 1973 Moskova Film Festivali’nde Jüri Özel ödülünü aldı. Dönüş‘ü, 1973’te Azap, 1976’da Bodrum Hâkimi takip etti. 1981’de Yaşar Kemal’in aynı adlı romanından uyarladığı Yılanı Öldürseler‘i çekti.

 Sinema filmlerinin yanı sıra Tatlı Betüş (1993), Gözlerinde Son Gece (1996), Tatlı Hayat (1998) ve Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (2012) gibi TV dizilerinde oynadı. Hatıralarını Sinemam ve Ben adlı eserinde kaleme aldı. Son olarak kızı Yağmur Ünal’ın yapımcıları arasında yer aldığı Uzaklarda Arama (2015) isimli filmi yönetti.

Gülşen Bubikoğlu :

Gülşen Bubikoğlu, 5 Aralık 1954’de İstanbul’da doğdu. İlkokul çağları annesi ile babasının boşanma sürecine denk geldiğinden o dönem dört okul değiştirdi. Fatih İlkokulu’ndan mezun oldu. Sonrasında Kadıköy Ortaokulu ve Fatih Kız Lisesi’nde okudu. Lise son sınıfta LCC Kültür Merkezi’nde mankenlik ve dans eğitimi aldı. Kelebek Dergisi’nin fotoroman yarışmasına katıldı ve Zeki Müren ile Ak Tebessüm adlı fotoromanda yer aldı. Ardından Ses Dergisi’nin yarışmasına katılan sanatçı sinemayla tanıştı.

İlk filmi Türker İnanoğlu’nun teklifi üzerine Erler Film adına çekilen Bitirimler Sosyetede (1973) oldu. İkinci filmi Yaban (1973) ile ilk başrolünü oynadı. Sonrasında Ah Nerede (1975),  Kader Bağlayınca (1976), Bizim Kız (1977), Gırgıriye’de Şenlik Var (1981), O Kadın (1982) Paramparça (1985), Kurtar Beni (1987) gibi filmlerde rol aldı. 1974 yılında yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu ile evlendi. İnanoğlu’nun şirketi Erler Film’in çektiği filmlerde oynadı. 1988 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Halit Refiğ’in Kurtar Beni adlı filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. 1990’lı yıllardan itibaren Zirvedekiler (1993) ve Affet Bizi Hocam (1998) isimli dizi filmlerden başka herhangi bir projede yer almadı. 

Türkan Şoray ve Gülşen Bubikoğlu mini biyografileri tsa.org.tr‘den alınmıştır.

Bir de unutmadan… Videolarımızın tamamını veya bir kısmını bizlerden izin almadan kullanamazsınız.

Kullanmak için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçiniz.

Sinematik Yeşilçam: https://www.sinematikyesilcam.com  Facebook: https://www.facebook.com/SinematikYesilcam  Twitter: https://twitter.com/sinematiksitesi​Instagram: https://www.instagram.com/sinematik_yesilcam

#TürkanŞoray #GülşenBubikoğlu #Yeşilçam #SinematikYeşilçam #PaylaşalımGüzelleşelim

Sinematik Yeşilçam Haber Servisi – Haziran 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir