Sinematik TV YouTube: Bir Film – Kapıcılar Kralı (1977)

Kapıcılar Kralı - Bir Film

Hepinize selamlar değerli okurlarımız. Sinematik Yeşilçam YouTube Kanalı Sinematik TV‘de yayınlanan Bir Film, Yeşilçam’ın köşe taşı filmlerini mercek almaya devam ediyor. Her videoda değişen kadroda Sinematik Yeşilçam yazarları sevdikleri filmlerle ilgili analizlerde bulunuyorlar.

Ah Güzel İstanbul, Züğürt Ağa, Tatar Ramazan’ın ardından sırada Kapıcılar Kralı (1977) var. Utku Uluer, Sabahattin Bilgiç ve Can Sönmez bu güldürü klasiği için bir araya gelip, keyifli bir sohbete imza atıyorlar.

1976 yılında Cihangir’de çekilen ve Mayıs 1977’de vizyona giren Kapıcılar Kralı, günümüze dek hala TV’lerde gösterilmeye devam eden bir güldürü klasiği olmuştu.

Konu : Film, bir kapıcının apartman sakinleriyle yaşadıklarını anlatmaktadır. Seyit, ailesiyle birlikte bir apartmanda kapıcılık yapmaktadır. Seyit bütün gün apartmandakilerin ihtiyaçları için koşturur. Bu koşuşturma sırasında apartman sakinlerinin sırlarını öğrenir ve bunları kendi menfaati için kullanır. Eski apartman yöneticisi Fehmi ile arası iyi olan Seyit, Fehmi’nin yerine emekli Albay Zafer seçilince zor durumda kalır. Bu arada apartmana kiracı olarak gelen bir çiftin amacı yaşlı ve zengin Übeyit’i soymaktır. Evin anahtarına ihtiyacı olan hırsızlar bu işi gerçekleştirmek için Seyit’i kandırmaya karar verirler.

Filmin çekildiği Cihangir’in geçmişten günümüze olan değişimi de sohbete konu olurken, karakterlerin oturdukları katlar tek tek inceleniyor. Gerçek hayattan fırlayan karakterler titizlikle analiz edilirken, film müziği detayları da es geçilmiyor.

Otuz beş dakika süren bu keyifli sohbete aşağıda paylaştığım direk linkten ulaşabilirsiniz. YouTube kanalımıza abone olmadıysanız abone olmanızı ve videoyu yorumlamanızı rica ederken yepyeni içeriklerle en kısa zamanda tekrar bir arada olacağımızın müjdesini vermiş olayım.

Yapımcı: Arif Keskiner, Abdullah Keskiner

Yönetmen: Zeki Ökten

Senarist: Umur Bugay

Tür: Komedi

Yapım Yılı: 1976

Özellikler: 35 mm, Renkli

Süre: 84 dk

Ülke: Türkiye

Dil: Türkçe

Vizyon Tarihi: Mayıs 1977

Seyit: Kemal Sunal

Mahir’in Ev Arkadaşı: Sevda Ferdağ

Albay Yönetici Zafer Bey: Bilge Zobu

Mahir: Özcan Özgür

Votkacı: Şevket Altuğ

Hacer: Sevil Üstekin

Übeyit: Feridun Çölgeçen

Nuri’nin Karısı: Mine Zeren

Doktor’un Karısı: Diler Saraç

Nuri: Güner Sümer

Ferit: Mete Sezer

Müdür: Yüksel Gözen

Fehmi: Can Kolukısa

Leyla: Fatoş Tez

Doktor: Ekrem Dümer

Fehmi’nin Karısı: Güler Ökten

Makbule’nin Kızı: Itır Gürdemirel

Makbule: Hikmet Gül

Ferit’in Karısı: Sabahat Işık

Zafer Bey’in Karısı: Mürüvvet İşsever

Sinematik Yeşilçam: https://www.sinematikyesilcam.com

Facebook: https://www.facebook.com/SinematikYes…

Twitter: https://twitter.com/sinematiksitesi

Instagram: https://www.instagram.com/sinematik_y…

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan : Sabahattin BİLGİÇ – Ekim 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir