Çizgilerle Yeşilçam (5) Seher Şeniz

Seher Şeniz 1975

Kaderini kendi bitiren oyuncumuz: Seher Şeniz

Türk Sineması’nın en ünlü kadınlarını anlatırken kullanılan Dört Yapraklı Yonca ifadesinin yanı sıra bir de Kadersiz Trio vardır. Feri Cansel, Mine Mutlu ve Seher Şeniz’den oluşan bu kadın üçlüsü, perde gördüğümüz kadınların şanssız hayatlarını ifada eder.

Bu trio’ya dahil olan Seher Şeniz’in hayatı da kendi elleriyle bitmiştir. Güzellik yarışmalarından sinemaya oradan da sahne dünyasına adım atan Şeniz, yüzünün ya da oyunculuğunun güzelliğiyle değil daha çok vücut güzelliği ve çıplaklığıyla dikkat çekmiştir.

Öyle ki dünyaca ünlü yetişkin dergisi “Playboya soyunan ilk Türk” olma sıfatını elde eden Seher Şeniz, yaşadığı bu hayatı kendi elleriyle bitirmiştir. Hem de ikinci denemesinde. (Sitemizde Seher Şeniz’in hayat öyküsüne ait birçok yazı bulabilirsiniz. https://sinematikyesilcam.com/?s=seher+%C5%9Feniz)

Seher Şeniz

1970’lerin ünlü güzel kadınlarından daha da net ifadeyle Yeşilçam’ın soyunan, arzulanan kadınlarından olan Seher Şeniz, mizah dergilerinde de kendine yer bulmuştur. Hayati hazin bir şekilde sona eren Şeniz’in, 1970’lerin ikinci yarısındaki çizimlerinde bu kadersizliği henüz konu edilmemişti.

Seher Şeniz Gırgır
Seher Şeniz 1973
Seher Şeniz 1975

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan: Gürol Yüksel – Aralık 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir