2021’in En Fazla Okunan Yazıları

Artık geleneksel hale gelmiş olan En Fazla Okunan Yazılar köşemizle 2022’nin ikinci Sinematik Yeşilçam yazısıyla huzurlarınızdayız. Geçtiğimiz ve elveda dediğimiz 2021 yılı Sinematik Yeşilçam için gerçekten pek çok yeniliğin yılı oldu. Artık değişime giren internet alışkanlıklarına uyum sürecimizi çok olumlu ele aldığımızı düşündüğümüz 2021 yılında içerik üretimlerimize farklı araçlarla da devam ettik.

Bu açıdan baktığımızda 2021 yılını 3’e ayırmamız daha doğru olacaktır. Yılın başlangıcında yayın ağırlığımızı Youtube Kanalımıza verdik (BURAYA TIKLAYINIZ) . Bu süreçten sonra sitemizin düzenlenme ve taşınma işleri oldu. 3. dönemdeki süreçte de yine yazı ağırlıklı bir yayın yaptık. Bu sefer özgün yazılar ağırlıktaydı. Sitemizin en ilginç yeniliği Çizgilerle Yeşilçam köşemize en sonunda yer verdik.

Şu an Youtube kanalımızda ortalama 10bin görüntüleme alıyoruz. Instagram sayfamızda 3200’den fazla takipçimizi var ayrıca her içeriğimiz Twitterda da yayınlanıyor. Bu da belli bir dağıtımımız olduğunu ortaya koyuyor ancak hala yolun çok başındayız. O zaman ben sözü artık daha fazla uzatmayayım ve sizlerle 2021’in en çok okunan yazıları istatistikleriyle başbaşa bırakayım. (N. Utku Uluer)

Bu yıl yayınlanan yazılar içerisinde en fazla okunan 10 yazı

Bu yıl yayınlanan yazılar içerisinde en fazla okunan 10 yazı şunlar oldu:

1- Hey Gidi Yeşilçam – Dilber Ay 6 Ayda 8 Film Çevirdi

2- Cemal Berktaş’tan Kanun Maddesi Kaldıran Film – Madde 438 (1990)

3- Murat Hattatoğlu’ndan Bir baba ve oğul; Münir Özkul – Tarık Akan

4 – Murat Hattatoğlu’ndan Pehlivan (1984) Tarık Akan’ın bir başka ödüllü filmi

5 – Hey Gidi Yeşilçam – Aydemir Akbaş’ın Yeni Filmi: Astronot Fehmi

6 – Doğan Gülener’in yazdığı Yeşilçam Defteri’mden: Gaye Film Teşekkür Eder

7 – Sabahattin Bilgiç’ten Kaset Kapaklarında Feri Cansel

8 – Utku Uluer’den 90’larda Emrah – Sensiz Olmaz (1994)

9 – Sabahattin Bilgiç’ten Devekuşu Kabare Tiyatrosu – Astronot Niyazi (1970)

10 – Can Sönmez’den Metin Oktay Beyazperdede: Taçsız Kral (1965)

Bu sene okunan yazılar içinde Cemal Berktaş’tan Kanun Maddesi Kaldıran Film – Madde 438 (1990) yazısı özgün yazı olarak en fazla okunan yazımız olmasının yanı sıra özellikle Twitter üzerinde çok ilgi gördü. Hatta sitedeki okunma sayısından fazla Twitter’da paylaşıldığını düşünüyoruz. Yani bir şekilde bu sene içerisinde siteye damgasını vurmuş yazılardan birisi de olmuş oldu.

Öte yandan Gürol Yüksel‘in Güneşin Tutulduğu Gün (1983) yazısı da bu sene oldukça fazla okunan yazılardan birisi oldu ancak Aralık 2020’de yayınladığımız için listeye eklemedik. Yazı 2 haftada 1350, 1 yıllık süreçte ise toplamda 5279 kez okunmuş. Yani 2021’deki okunma oranı ile aslında 1. sırada yer alıyor ancak kuralları bu konuda esnetmiyoruz.

Öte yandan tüm içeriklerimiz içerisinde yayınlanan yazılar içerisinde bu sene en fazla okunan yazı ise 2018 tarihli Yeşilçam’da Porno Filmler Hangileri yazımız oldu.

Sitemizde tüm zamanların en fazla okunan yazısı ise Utku Uluer’in Arzu Okay – Ateş Parçası (1977) yazısı olmaya devam etti. 450bin üzerinde tıklanmaya sahip bu yazı 18 bin tıklama ile bu sene en çok okunan 4. yazı oldu.

Bu yıl özgün içerik açısından oldukça farklı içeriklere sahip olduğumuz ve gerçek bir sinema hafızası olarak müziği de ihmal etmediğimiz bir yıl oldu.

2022 yılında da farklı içerikler ve yeni bölümlerle karşınızda olacağız. Bizlere verdiğiniz destek için çok teşekkür ederiz.

Sinematik Yeşilçam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir