Fantastik Kunt Tulgar Abim

Kunt Tulgar ile tanışmamız çok ilginçti. Değerli dostum Gökay Gelgeç filmlerine ilgi duyuyordu ve pek çoğunu da yazmıştı (bazılarını yeniden yayınlayacağız). Ben ise sadece ses mühendisi olarak tanıyordum. İlk olarak Üsküdar’daki eski evinde bir araya geldik. O güne kadar Gökay ile fantastik filmler üzerine epey sohbet etmiştik o sohbetler de zaten Sinematik Blog’a dönüşmüştü. Ama şunu söylemem gerekiyor Kunt Abi zaten doğuştan bir Sinematik yazarı idi.

Bizi birarada uzun süre sohbet ettiren ilk konu James Bond filmleri oldu. Ciddi bir James Bond ve casus filmi meraklısıydı. Müthiş bir plak koleksiyonu vardı. Çoğunu İtalya’dan almış. Hayatımda gördüğüm en güzel kapaklı Bond plakları Kunt abideydi. O gün 2 saatten fazla sohbet ettik Kunt abi, Gökay ve ben. birkaç tane de fotoğraf çektik beraberce. Bize Aktüel dergisiyle yaptığı röportajı ve havuza süpermen kostümü ile atladığı fotoğrafları gösterdi. Fantastik bir abimizdi Kunt Abi.

Sonrası…

12 yıllı aşkın bir dostluk…

Fantastik Kunt Tulgar abim
Kunt abi Ankara Fantasturka’da beni döverken.. sene 2011…

Sanırım 10 kadar söyleşisinde yanında bulundum. Kendime de 3 detaylı kayıt aldım. Belli konularda zaten konseptini bozmazdı.

İyi bir Fenerbahçeliydi. Fantasturka’da iken Ankara’da bir söyleşi sürerken onun yakındaki kafeye sıvışıp maça bakmaya gitmiştik. Fakat Fenerbahçe gol yediğinde okkalı bir küfür basmıştı sonra mekanı terk etmiştik onunla.

Sonra Üsküdar’daki Ali Murat Güven, ben ve Kunt abi buluşmalarımız, aksiyon ve çay muhabbetleri…

Eski evlerini kentsel dönüşeme verdikleri dönemde onunla daha çok Beyoğlu’nda veya Sesam’da görüştük onunla. Bazen onunla Erol Dernek Sokak’tan geçmemi isterdi. Genelde bir bakar, çok kısa kalır, oturmazdı. Sonra beraberce Kadıköy’e geçerdik.

Kunt Abi’yle Türk Sinema tarihinden daha fazla futbol, müzik ve senaryolarını konuşurduk. Ben uzun süre İtalya’da yaşadığım için ve o da İtalyan liseli olduğu için ve kızı da İtalya’da yaşadığı için çok ortak noktamız vardı. Bazen benimle İtalyanca konuşmak isterdi.

Son dönemde Üsküdar’dan evine yürümemek için benimle Kadıköy’e geçer, oradan Salacak’tan geçen ve kapısının önünde indiren otobüse binerdi.

Yılmayan Şeytan filminin kamera arkasını bana 2 kere anlatmıştı ikisinde de kayıt cihazım yoktu. Bir sefer kayıt yapmak için hazırlandık o kadar keyifli bir sohbet olmuştu ki bu seferde anlatmayı unutmuştu. Sonra bana geceleyin daha önce anlattığı bir linki yollamıştı. Al bunu kullan demişti…

Dünyayı Kurtaran Adam film gösterimini Kadıköy Karga’da yapmaya karar verdik fakat Çetin İnanç son dakikada gelmekten vazgeçince ikimiz ortada kalmıştık. O günü hiç unutamam, hem filmden konuşmayı pek sevmezdi ona rağmen yanımda oturup 2 saate yakın filmle ilgili konuşmuştu. Sonrada neden Yılmayan Şeytan’ı göstermedik demişti. “Ah be abim gecenin başında söyleseydin” demiştim …

Teksas’tan daveti üzerine çok heyecanlanmıştı. Beni 5-6 sefer aramıştı döndükten sonra kaç sefer festival afişini vermek istedi… “abi sonra alırım” demiştim.

Bir belgesel çekimi için kötü olmasına rağmen beni kırmayıp 1 saate yakın sağlık durumuna rağmen çekim yapmıştık… O günü de hiç unutmam.

Sonrası…

Sağlık durumu ağırlaştı, ailesi onu bir bakımevine yerleştirmek zorunda kaldı. O neşeli, saatlerce sohbet ettiğim, çakı gibi Kunt Abim’i tekerlekli sandalyede görmeye içim elvermedi. Pandemi’nin son döneminde ise durumu ağırlaşmış. Hastaneye yatırmışlar 10 gün kadar evvel. Ve maalesef 16 Mart günü de kaybetmişiz..

Başımız sağolsun, çok teşekkürler Kunt Tulgar Abim bana emanetlerini hep saklayacağım…

Artık detayları ve hikayelerimizi yazmaya başlayacağım.

17 Mart 2022 N. Utku Uluer

sene 2012 – Üsküdar

Fantastik Kunt Tulgar Abim – Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan – Utku Uluer – Mart 2022

One thought on “Fantastik Kunt Tulgar Abim

  1. Kunt tulgar abi yeşilçama her dalda hizmet vermiş değerli bir abimizdi medyada vefatı fazla yer almadı ayrıca cenazesine az kişi katıldı üzücü gerçekten ama sinematik yeşilçam epey haberle duyurdu utku uluer ve tüm sinematik yeşilçam ekibine çok teşekkür ederim siz ve sadi çilingir abi nin sadibey sitesi olmasa anan yok bu yeşilçamcıları mehmet ezici abi de geçen sene vefat etmişti sadibey sitesi yaz dı sadece o abimizde hayatını sinemaya adamıştı tatar ramazan filmin de gardiyan cafer rolü unutulmazdı ilyas salman ın naylon karı adlı filminin senaryosu ona aitti ilginç bir film di hala keşfedilmeyi bekliyor konu kunt tulgar abi ama mehmet ezici abiyi
    de anayım dedim hak etmemişti bu unutulmayı ikisine de allah rahmet eylesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir