Engelsiz Filmler Festivali Kısa Film Yarışması başvuruları başladı

10. yaşını kutlayan Engelsiz Filmler FestivaliKısa Film Yarışması’nın ikincisini düzenliyor. 

Tema kısıtlaması bulunmaksızın, kurmaca ve animasyon türünde, süresi 20 dakikayı aşmayan2021 ve 2022 yapımı ulusal ve uluslararası kısa filmler yarışmaya katılabilecek. Son başvuru tarihi 14 Temmuz olarak belirlenirken, finale kalarak festival programında yer alacak filmler 2 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Finalistler arasından; jüri üyeleri En İyi FilmEn İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini, izleyiciler ise verdikleri oylarla Seyirci Özel Ödülü’nün sahibini belirleyecek. Yarışmada ayrıca bu yıl ilk kez para ödülü de verilecek. En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo’nun 500’er USD ödül alacağı yarışmanın En İyi Film ödülü ise 1000 USD olarak belirlendi.

Başvuru koşulları ve detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Puruli Kültür Sanat tarafından 2013 yılından beri gerçekleştirilen Engelsiz Filmler Festivali’nde bugüne kadar Türkiye ve dünyadan 316 film gösterimi ve 118 yan etkinlik erişilebilir olarak, çevrim içi ve fizikselde 180 binden fazla izleyiciye ulaştı.

Programında yer alan tüm filmleri sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile sinemaseverlerle buluşturan Engelsiz Filmler Festivali, yan etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştiriyor. Festival hakkında ayrıntılı bilgi için www.engelsizfestival.com adresi ziyaret edilebilir.

Türkiye’nin ilk ve tek erişilebilir film festivali Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl kapılarını 10. kez açıyor. Fiziksel ve çevrim içi gösterimler ile bugüne kadar; 311 seansta, toplam 316 filmi, 118 yan etkinliği, 180.000’den fazla izleyiciyle, erişilebilir olarak buluşturduk. Yola çıkarken aklımızda herkesin sinemaya eşit koşullarda erişimini sağlayabilecek şekilde dizayn edilmiş bir festival fikri vardı. Bugün, Engelsiz Filmler Festivali’nin erişilebilir bir festival olarak 10 yıldır aralıksız devam ediyor olmasının gururunu yaşıyoruz. Engelsiz Filmler Festivali 10 yaşında! Ayrıntılı bilgi için; www.engelsizfestival.com Tasarım; Ece Pekdemir Noico Creative Seslendirme; Duygu Canbaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir