Ekrem Yaşar Pınarbaşı

ben ekrem25 Ocak 1977’de Karabük’te dünyaya geldi. Hayal meyal anımsadıklarının dışında sinemada seyrettiği ilk film, liseye başladığı yıl olan 1991’de izlediği Kevin Costner’ın Robin Hood oldu. O filmden sonra sinema salonları rutin adreslerinden biri haline geldiği gibi aynı zamanda sinema ile ilgili gazete ve dergilerde ne varsa arşivlemeye başladı. Bu arşivleme çalışmasına son yıllarda artık daha çok sinema kitabı ve dvd gibi materyallarla devam etmektedir.

Western ve bilim kurgu türünü çok sevmez ama iyi çekilmişse de onun için tür fark etmez. Filmleri türlerine göre ayırmaz, onun için yalnızca “iyi film – kötü film” vardır. Film noire özellikle bayılır.

En sevdiği yönetmenleri sayarken Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Howard Hawks, Frank Capra, Sergio Leone, Sidney Lumet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Ertem Eğilmez, Natuk Baytan, Nuri Bilge Ceylan, Orhan Aksoy, Osman F. Seden, Yılmaz Güney , Yavuz Turgul’dan başlar.

Hollywood’un 40’lı ve 50’li, Yeşilçam’ın 60’lı ve 70’li yıllarına bayılır.

Müzikte de önceliği film müzikleridir. Miklos Rozsa, Ennio Morricone, Lalo Schifrin, Henry Mancini, Jerry Goldsmith, John Barry, John Williams, Hans Zimmer, James Newton Howard, Melih Kibar, Metin Bükey, Cahit Berkay en fazla müziklerini dinlediği müzisyenlerdir.

Yeşilçam’a tutkuyla bağlıdır. Bu tutkusu nedeniyle, hobi olarak Yeşilçam’da en sevdiği filmlere fragmanlar, klipler yapar. Haricinde seyahati, film izlemeyi, fotoğraf çekmeyi, sinema kitapları okumayı pek sever. İlk yaptığı işler yerel bir gazetede köşe yazarlığı, yerel radyolarda ise spikerlik olur.

Öğrenim nedeniyle bu işlere çok devam etmez. Uzun zamandır özel bir şirkette acenteler sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Fırsat buldukça sinema yazıları yazmakta, kimi filmlere videolar hazırlamaktadır.

EKREM YAŞAR PINARBAŞI’nın bütün yazıları için buraya tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir