Cem Gürdap’ı yani Tulum Hayri’yi kaybettik

Cem_Gürdap hababamRıfat Ilgaz’ın unutulmaz eserinden Ertem Eğilmez tarafından aynı adla sinemaya uyarlanan ”Hababam Sınıfı”nın oyuncularından ”Tulum Hayri” lakaplı Cem Gürdap, vefat etti. Pendik Uydukent’te oturduğu evde fenalaştığı belirtilen Cem Gürdap’ın hastaneye kaldırılması için ambulans çağrıldı. Bir süre sonra eve gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan muayenede, Cem Gürdap’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olaya ilişkin bilgi veren Cem Gürdap’ın oğlu Atakan Gürdap, daha önceden de kalp rahatsızlığı bulunan babasının, beyin kanaması geçirerek öldüğünü söyledi.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Atakan Gürdap, çok üzgün olduğunu kaydetti.Atakan Gürdap, babasının rahatsızlanması üzerine eve ambulans çağırdıklarını, ancak ambulansın yarım saat sonra geldiğini ifade ederek, olaya tepki gösterdi. Evli ve 7 çocuk babası olan ‘‘Tulum Hayri”, Marmara Depreminde Gölcük’teki evinin enkazından 9 saat sonra kurtarılarak bir süre çocuklarıyla çadırda yaşamıştı. Depremde evini kaybeden, çalıştığı benzin istasyonu yıkılan, bir süre işsiz kalan Gürdap, birkaç sanatseverin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyordu.

* haber alıntıdır.

Maalesef Türk sineması bir emektarını daha bu şekilde kaybetti. Tüm ülkenin sevdiği benimsediği kendini bulduğu bir yapımda Türkiye ile özdeşmiş bir karakterin bu mali sıkıntılar içinde hayatının son dönemini geçirmesine üzülüyorum, kayıp gittiklerini gördükçe aslında çok kızıyorum ama elimizden bir şey gelmiyor artık.

Sabah programlarında türlü ucubeliği yapanlara alkış tutan, 4-5 dandik diziyi sanat harikası yapan yurdum insanına kızmadan edemiyorum. Bir çok kişinin anılarını, heyecanlarını yaşatan bu adamlar el üstünde tutulması gerekirken neden bu haldedir? hataları olsa da birikimleri kenara koydukları olmasa da bu insanlar böyle olmamalı kenara itilmememlidir. Tulum Hayri çadırda yokluk içinde kalmamalıdır çünkü o halkındır…

Huzur içinde yat Tulum Hayri

Cem Gürdap

6 thoughts on “Cem Gürdap’ı yani Tulum Hayri’yi kaybettik

  1. Efsane ekipten bir yüz daha kendini siyah beyaza teslim etti. Renkliler ise günden güne azalmakta.

  2. tuco;

    biz sami hazinsesleri yadigar ejderleri de böyle göndermedik mi öbür tarafa . allah mekanlarını cennet etsin. tulum hayri’yi duyunca sanki yüreğimden bir şeyler koptu . çocukluğumuzun en güzel hatıraları maalesef birer birer yok oluyor ama gönlüm elvermiyor hayri abimizin imkansızlıklar iiçinde yaşayıp gitmesine .
    artık kalbimizdesinbe tulum hsyri . seni unutmak mümkün mü?

  3. popüler kültür,yüzeysel ve duygusaldır.kültür sermayesi birikmediği zaman ortaya çıkar.Geniş bir katılım olur,insanlar ait olma güdülerini bu yolla ve kestirmeden tatmin ederler.Kendini ispat gibi gelişmiş kişiliklerde ortaya çıkmaya başlayacak ihtiyaçları duymak yerine,yapay kültürün boşluğunda anlamsız yüz ifadeleri ile uçuşurlar…

    “Değerler ve Yaşam biçimleri” A.Alyanak.1991

    videodream,

  4. sanata tukurenlerin oldugu bir ulkede sanati dusunmeniz cok cesurca. kaypakligin siniri yok ama Turkiyede sinemanin orta yerine edenlerin bugun bize buyuk sanatci olarak kakalanmasininda bir siniri yok.
    elitlerin burun kivirdigi hababamda bizlerin tombisi tulumu yolcu etmeye dahi gitmeyen tarik akan, sener sen’ide kiniyorum.

  5. Ben bu abiyle defalarca konuşmuştum (İzmit Gölcük arasında ki yolda bulunan Total Benzin istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışıyordu. Sessiz çekingen ve çok efendi birisi idi. birazda yaptığı işden utanıyordu sanırım. son yılları oldukca sıkıntılı geçti. Türk sinemasının bir kaç büyüğü hariç hepsi ekmek krıntısı gibi ufalanıp gidiyorlar. Allah rahmet eylesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir