Unutulmazlarımızdan Cem Erman ‘ı da kaybettik

Cem Erman

Yeşilçam’da 100’ün üzerinde filmde oynayan ve asıl adı Süleyman Faik Durgun olan Cem Erman, Adana’daki evinde eşi tarafından ölü olarak bulundu.

1980’de sinemaya noktayı koyan 64 yaşındaki Süleyman Faik Durgun, 2007’de Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nden emekli olan Sevim Demiroğlu ile evlendi. Bir süre sonra boşanan çift, yeniden birlikte olup 100. Yıl Mahallesi’ndeki Manolya Sitesi B Blok 2. kat 3 numaralı dairede oturmaya başladı. Son günlerde tansiyon ve kalp rahatsızlığı ile panik atak rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Durgun, eşi Sevim Demiroğlu’nun, “Akçatekir Yaylası’na gidelim” teklifine “Yaylada benim canım sıkılıyor” diyerek gitmedi.

Sevim Demiroğlu, bugün öğle saatlerinde yayladan eve döndüğünde zile basmasına rağmen Durgun’un kapıyı açmaması üzerine polise haber verdi. Çilingirle kapı açılırken, Durgun oturma odasındaki kanepede ölü olarak bulundu.

Okuduğu kitabın yere düştüğü görülen Durgun’un cesedi, koktuğu için maske takan itfaiye ekiplerince ilaçlanarak çıkartılabildi. Durgun’un cesedi ölüm sebebi belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İskenderun doğumlu olan Durgun’un cenazesi vasiyeti üzerine Adana’da toprağa vereceğini öğrenildi.
1973 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmada 3’üncü olup sinemaya adım atan Süleyman Faik Durgun, Özleyiş, Öfke, Üç Öfkeli Adam, Ağa Bacı gibi filmlerde başrol oynadı. 100’den fazla film çeken ve ’Cem Erman’ adını kullanan Durgun, Saklambaç gazetesinde ve Kelebek’te yaklaşık 50 fotoromanda rol aldı. Özleyiş’te Zeynep Değirmencioğlu ile, Talihsizler’de Yıldırım Önal’la, Yüz Numaralı Adam’da Kemal Sunal’la birlikte rol aldı. 1989’da, ’Sahibini Arayan Madalya’, ’Sen Yaşa’, ’Canımın Canısın’ ve ’Canımdan Can İste’ filmlerinde oynadı. ’Şeytanın kurbanları’ adlı televizyon dizisiyle de jübilesini yaptı.

Süleyman Faik Durgun veya bilinen adıyla Cem Erman (1947, İskenderun - 7 Ağustos 2011, Adana), Türk oyuncudur.Kariyerine 1973 yılında, Ses'in düzenlemiş olduğu bir yarışmayı 3.'lükle tamamlamasıyla basladı. Kariyeri boyunca 100'den fazla filmde oynadı. Saklambaç ve Kelebek gazetelerinin içerdiği 50'ye yakın fotoromanda yer aldı.

Süleyman Faik Durgun veya bilinen adıyla Cem Erman (1947, İskenderun – 7 Ağustos 2011, Adana), Türk oyuncudur.

Baba tarafı Mersinli, anne tarafı ise Halepli olan bir ailenin en küçük çocuğuydu. 2007 yılında Sevim Demiroğlu ile Adana’da evlenmiş; fakat sonraları boşanmışlardı. Belirli bir süre sonra ise yeniden beraber olmaya karar verdiler.

Kariyerine 1973 yılında, Ses‘in düzenlemiş olduğu bir yarışmayı 3.’lükle tamamlamasıyla basladı. Kariyeri boyunca 100’den fazla filmde oynadı. Saklambaç ve Kelebek gazetelerinin içerdiği 50’ye yakın fotoromanda yer aldı.

One thought on “Unutulmazlarımızdan Cem Erman ‘ı da kaybettik

  1. Blogsiteleri.info blog siteleri arasında düzenlenen popülarite ve kalite yarışmasıdır. Siz de web sitenizle ya da blog adresinizle Blogsiteleri.info dizinine blogunuzu ekleyerek yarışmaya katılabilirsiniz. Hem ödüller kazanın hem de büyük blog dizininde yer alın. Yarışma hakkındaki detaylara, Blogsiteleri.info adresinden ulaşabilirsiniz.

    İletişim:
    http://www.blogsiteleri.info
    [email protected]
    0216 385 08 65

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir