Ankara’da Anadolu Film Festivali

Sinematek, sinema sevgisini ve ilgisini çoğaltmak amacıyla, Anadolu Film Festivali adıyla bir sinema festivali düzenlemektedir.
Bu yıl birincisi gerçekleşecek Anadolu Film Festivali içinde; uluslararası kısa metraj film yarışması,  uzun ve kısa metraj senaryo yarışması düzenlenmiştir.
Ayrıca; uluslararası ve ulusal bağımsız uzun  ve kısa metraj film gösterimleri, sinema insanlarıyla söyleşiler, sinema tekniği üzerine atölyeler, film afişleri sergisi, sinema sanatçıları fotoğraf sergisi ve senaryo sergisi yer alacaktır.

Eski Türk Filmleri Afiş Müzayedesi de etkinlikler arasındadır.

Hülya Küpçüoğlu’nun ‘Yeşilçam’ın Erkekleri’ adlı sergisi ‘Anatolian Film Festivali’nde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 11 Kasım da açılacak ve 11- 20 Kasım tarihleri arasında görülebilecek. Bildiğiniz gibi sanatçının geçtiğimiz ay Çukurcuma’da da Yeşilçam’ın Erkekleri isimli sergisi vardı.(LİNKE TIKLAYINIZ)


Festivalde heryıl bir “Kardeş Ülke” sinemasına yer verilecektir. Türkiye’den Almanya’ya işçi göçlerinin başlamasının 50. yıl dönümü nedeniyle bu yıl ki “Kardeş Ülke”  Almanya olarak belirlenmiştir.
Anadolu Film Festivali, sinemamızın kuruluş tarihi olan hafta içinde, 11-20/11/2011 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

MESUT KARA ile YEŞİLÇAM HATIRASI FOTOĞRAF SERGİSİ
Sinema Yazarı MESUT KARA’nın yıllarca Yeşilçam ile ilgili çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ANKARA’da sinema severlerle buluşacak.

Festivalin kalbi Ankara’da atmakla birlikte, HER YERDE GÖSTERİM yapılacaktır.

ALTIN KEÇİ ÖDÜLLERİ
Anadolu Film Festivali, Anadolulu, Ankaralı bir oluşumdur ve logosuAnkara Keçisidir. Festival kapsamında verdiğimiz ödülün adı; ”Altın Keçi Ödülleri” dir.
 ”Altın Keçi Ödülleri”, yarışmada ödül alan kısa metraj filmlere ve senaryo yarışmalarında dereceye giren eserlere, her yıl vizyon görmüş bir sinema filmine ve bir sinema çalışanına verilir.
Festivalde verilen ödüller jüri tarafından belirlenir. Sinema filmine ve bir sinema çalışanına verilen ödül ise Sinematek Derneği üyelerince belirlenir.

Festivalde verilen ödüller yarışmanın bitim tarihinde, Sinematek Derneği’nin verdiği ödüller ise festivalin başladığı tarihte açıklanır.

Daha fazla bilgi için: http://anatolianfilmfest.org/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir