Yeşilçam – Çizgi Roman Fantezisi

cizgiromanfantezi_sinematik_anabanner Çizgi Roman

Geçen yıl paylaştığımız değerli bir çalışmamızı yeni adresimize taşıyoruz. Kabul etmeliyiz ki; yabancı çizgi roman karakterlerinin sinemaya aktarılması konusunda Yeşilçam Hollywood’la yarışabilir.

Süpermen, Örümcek Adam (spiderman) , KızılmaskeZagor, Tom Miks, Tom Braks bazen çizgi romana sadık kalarak bazen de teknik yetersizliklerden dolayı çizgi romanların asıl hikayesine sadık kalmayarak sinemaya aktarıldı.

İnsanoğlu’nun gözü doymaz, hep fazlasını ister ya, “keşke daha fazla çizgi roman” Yeşilçam tarafından ele alınsaydı diye düşünmüyor değilim. Hatta daha da ileri gidip, “şu karakter, ünlü  şu oyuncu oynasa” dediğim bile oluyor bazen:

tony_stark_vs_serdar_gokhan_sinematik Çizgi Roman
Iron Man \ Tony Stark – Serdar Gökhan
Benim Demir Adam çizgi romanlarını okuduğum zaman da bir Türke benzettiğim Tony Stark zaman içersinde bir çok çizgi roman kahramanı gibi çizim olarak değişsede bıyıklarını kaybetmedi. Ayhan Işık‘ın da Tony Stark rolü için oldukça başarılı olacağını düşünmeme rağmen rolü Serdar Gökhan‘a verip Ayhan Işık‘a başka bir rol biçtim…

mandrake_ayhan_isik_sinematik

Mandrake – Ayhan Işık
Yukarıda da belirttiğim gibi Ayhan Işık rahatlıkla milyoner Tony Stark‘ı oynayabilir. Fakat Yeşilçam’da Mandrake filmleri çevrilmiş olmasına rağmen bu başrolde keşke Ayhan Işık oynasa demişimdir hep. Mandrake‘nın sadık arkadaşı Abdullah‘ı da sadece Özdemir Akın oynayabilirdi…

yadigar_ejder_hulk_sinematik Çizgi Roman
Yadigar Hulk Ejder

Hulk – Yadigar Ejder
Bruce Banner isimli bilim adamının, bir nükleer deneyde gamma ışınlarına maruz kalması üzerine kurgulanmış olan Hulk’u bana göre en iyi rahmetli Yadigar Ejder canlandırırdı. Kontrolsüz saldırıları vurdulu kırdılı filmlerde başarıyla uygulayan rahmetli, iyi bir Hulk performansı gösterirdi şüphesiz. Bruce Banner’i ise, profesör olarak üstün oyunculuk sergileyen Kadir İnanır’a oynatmak gayet başarılı bir seçim olurdu.

peter_parker_tommiks_göksel_arsoy_sinematik

Tom Miks\Peter Parker – Göksel Arsoy
1963 yılında Cici Can isimli çizgi roman karakterini başarılı bir şekilde sinemada oynayan Göksel Arsoy, yakışıklılığı ve bebek suratlığıyla Tom Miks, Peter Parker gibi karakterleri rahatlıkla canlandırabilirdi. Ne yazık kı bu da hiç bir zaman gerçekleşmedi.

ugur_dundar_martin_mystere_sinematik Çizgi Roman

Martin Mystere – Uğur Dündar
İtalyan Bonelli yayınevinin imkansızlıklar dedektifi beyazperdeye hiç taşınmadı. Aynı yayınevinden Zagor’u beyaz perdeye aktarıp 2 filmini yapan yeşilçam 80lerdeki Martin Mystere için, yine 80lerde, en sükse yaptığı dönemde Uğur Dündar’ı kullanabilirdi. Hem gazeteciliği, hem gözüpekliği hem de imajı ile Uğur Dündar hala dört dörtlük bir Martin Mystere…

gargamel_serdar_uluerer_sinematik
Gargamel – Serhat “Jose” Uluveren

Son örneğim ise spor dünyasından. Eğer Şirinler yeşilçamda hayat bulacak olursa ve Serhat Ulueren’den başkası Gargamel’i oynarsa bir daha film seyretmem! Hank Azaria’dan daha başarılı olacağına eminim…

Yazan/Düşünen/Paylaşan: Ercan Demirel
Katkıda bulunan: Utku Uluer

3 thoughts on “Yeşilçam – Çizgi Roman Fantezisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir