Türk Sinemasında Karaoğlan – Bölüm 2: Karaoğlan’daki ana karakterler

Karaoğlan:
Hayata 1-0 yenik başlar aslında . Daha ufacık bir bebekken ,annesi öldürülür ve babası tarafından bir aileye verilir. O yıllarda adı bile olmayan bu çocuğa üvey ailesi gür ve kara saçları yüzünden Karaoğlan ismini verir. Büyüdüğü zaman Baysungar’ın alayına verilen Karaoğlan 20 yaşında babasını aramak ve anasının intikamını almak için yollara düşer tabiki yollarda geçen maceralarında etrafında önemli karakterler vardır.

Karaoğlan’ın en önemli Dostları:
Baybora:

Karaoğlan‘ın babası. Yiğit ve gözüpek olan Baybora, Cengiz Han’ın en sevdiği komutanlardan birisiyken Kaşgarlı Gurhan’ın eşini öldürmesi üzerine oğlu Karaoğlan’ı alarak obasını yaralı olarak terk eder.
Karaoğlan’ı bir ormancıya bırakıp sırra kadem basan Baybora oğluyla yıllar sonra “Bizansta kavga” romanında ile birbirlerini bulurlar.

Bayırgülü:

Sevimli ve güzel sempatik bayırgülü Karaoğlan’ın sevgililerinden en çok görünen ve bilinenidir. Ayrıca birazcık eli uzundu.Filmlerde gözükmemiştir ama dizi filmde yer almıştır.

Balaban:

Karaoğlan’ı at uşağı yapmak isterken Karaoğlan’a can yoldaşı olan ,boğazına düşkün yaşlı kurt. Karaoğlan için yeri geldiğinde ölüme bile gider. Bazen uğraşa Karaoğlan’dan önce hazırlanır.

Çalık:

Zayıf, çelimsiz ve çirkin ama Karaoğlan’ı oğlu gibi seven, onu gözeten şakacı ve zeki adam. Saz çalar, şarkı söyler ve Karaoğlan’ı hiç yalnız bırakmaz.

Yağmur:

Karaoğlan’ın canından öte tuttuğu sevgili atı. “Demir Maske” macerasında Yağmur için ölüme giden Karaoğlan, “Mor Kahküllü Şehzade” macerasında bataklığa düşen camışı Boğaç Han ile zorlanarakta olsa çıkarırlar. Boğaç, Karaoğlan’ın atını görünce kızar ve; “neden beni yolumdan ettin de atınla çıkarmadın camışı” deyince, Karoğlan “Sen neden atını kullanmadın da geldin? Atının ayakları şişmesin, canı yanması diye değil mi? Ben atımı canımdan öte tutarım’’ der.

Karaoğlan çizgi roman olarak bu kadar sevilince tabii sinema filmi kaçınılmazdı.


Yazan: Onur Çetincengiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir