Onur Çetincengiz – The İnfazcı geliyor


Altın Çocuk Klink’e karşı ile tanıştığımız Onur Çetincengiz bir süredir de Sinematik Yeşilçam‘da da yazılarını paylaşarak aramıza katıldı. Son dönemde oldukça üretken olan Onur’un 2 yazısını önümüzdeki günler okuyacağız. ATV serüvenlerinden sonra bir süredir sessiz kalan Onur baktık ki yeni bir kısa film üzerine çalışıyor zaman kaybetmeden bu film üzerine  konuştuk. (Utku Uluer)

  • Selamlar Onur ilk haberini Kahramanlar Sinemada sitesinden almıştık yeniden film yapmana sevindik. Yeni filmin hikayesini senden öğrenmek istedik. Bu süreç nasıl gelişti?

Onur Çetincengiz: Öncelikle teşekkür ederim.Film yapmaya hiç ara vermedim.En azından kafamda. Boş duruyorum gibi görünen zamanlarda zaten kendi yarattığım yarı samuray – yarı kovboy “Tanto” yu yazıyordum. Yaklaşık 1 senedir üzerinde düşünüyor ve yazıyorum.
Ayrıca çekim yapamadığım 1 senelik bölümde ise kardeşimin sınava hazırlanması ve ekibimin dağılması beni etkiledi. Filme karar verme sürecine gelirsek ; Ben hep kendi sevdiğim ve keyif alabileceğim filmleri yapmaktan hoşlanıyorum. Eğer kendim keyif almazsam izleyen nasıl keyif alıcak. Sosyal içerik ya da mesaj verme gibi bir niyetim de yok . Hep diyorum eğer insanlar , filmlerimde benden mesaj bekliyorlarsa ve benden gelecek mesajlara kaldılarsa “Vayy onların hallerine

  •  Film kadrosu peki?

The İnfazcı‘ya başlarken eski ekibim tamamen gitmişti. Altın Çocuk‘ta ki efektçi ve görüntü yönetmeni arkadaşım Şırnak’a yerleşti.

Ayrıca diğer arkadaşlarım da “Çek Bakalım” yarışmasından sonra bizim ekipten ayrılmıştı.Tekrar Çekirdek ekip olarak  Emir Çetincengiz‘le ben kalmıştık. Bende Punisher kısa filmi yapmaya karar verince yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği Emir’e, Punisher rolü bana kaldı. Diğer roller için Bursa yerel tiyatrolarından destek aldım. B.K.S.D ve Bursa Vizyon Tiyatrosundan oyuncular geldiler.
Bu sefer filmin efekt , Montaj ve kurgusunu ise İstanbul’dan “Çek Bakalım“yarışmasında tanıştığım Engin Koç abime yaptırdım.

  • Peki film nasıl gitti sorunlar çıktı mı ve ne zaman izleyebileceğiz?

Sadece dublajda sıkıntı yaşadık. Bugün yarın o sıkıntıyı aşıp en kısa zamanda filmi nete atacağız

  • Bu uzun bir filmin haber cisi mi?

Şimdi bir projem var. O’nu hayata geçirmek istiyorum. Film projesi değil ama sinema ile alakalı.Bakalım altından kalkabilecekmiyim ?

Biz de yeni filmi merakla bekliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir