Yeşilçam Müzikleri: Lalo Schifrin Anlatıyor Bölüm 2

Lalo Schifrin sinematikDizi müzikleri nasıl bestelenmelidir ?

Yeşilçam dönemindeki üretim hızının son 10 yıldır televizyon dizileri enflasyonu sayesinde tekrar yaşandığını görmekteyiz. Geçmiş ve günümüz arasında yapılacak ufak incelemeler neticesinde şunu söyleyebilirizki hikayeler daha geniş bir platformda ele alınıp kimi zaman gereğindende fazla geniş tutularak bir dönemin Brezilya Dizilerinin, Arkası Yarınlarının tadı yakalanmaktadır.

Hikaye, oyunculuk ve süreklilik konuları bir yana, yapım yönünden diziler furyasının en iyi özelliklerinden birisi zamanında kendi sinemamızın yaratamadığı endüstrileşmeyi müzikler alanında gerçekleştirebilmesi.

Tarzlarının beğenilme dereceleri, ulaştıkları insan sayısı bir yana Gökhan Kırdar, Kıraç, Ali Otyam vb isimler sayesinde dizi müziği besteciliği bu furyanın sektöre en büyük armağanlarından birisi haline gelmiştir.

Yeşilçam Müzikleri Deşifreleri çalışmamızı görsel paylaşımlarla desteklediğimiz serimizin ikinci bölümünde konuğumuz yine Lalo Schifrin ve dizi müziklerinin nasıl bestelenmesi gerektiğine dair fikirlerini, Mission Impossible canlı performansıyla beraber bizlerle paylaşıyor;



Film Müzikleri Koleksiyoncusu: http://spaces.msn.com/soundtrackerturkiye


Facebook Yeşilçam Müzikleri:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=7359262306&ref=ts

  1. bölümünde Lalo Schifrin dizi müziklerinin nasıl bestelenmesi gerektiğine dair fikirlerini, Mission Impossible canlı performansıyla beraber anlatyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir